lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de novembre, 2007

Alcoià 0 - Barça 3

Puyal 131107 El Barça s'ha alçat fàcilment amb la victòria, més pel joc exhibit que per les ocasions creades, en el seu primer compromís de Copa davant un valent Alcoià (0-3) que ha mantingut sempre alta la guàrdia i no ha evitat el cos a cos. Tal i com era d'esperar, el Barça ha estat el clar dominador del joc en tot moment, encara que l'Alcoià de Pepe Bordalás ha plantejat un esquema valent, amb dos davanters i pressió en tot el camp, el que sens dubte han agraït els 7.500 espectadors que s'han donat cita al Collao. Malgrat les reduïdes dimensions de la gespa del Collao, el Barça ha trobat les bandes amb rapidesa i en tot just dues passades ha arribat a l'àrea rival en moltes ocasions. No ha estat un partit per editar-ne un vídeo; però, tal com està el Barça, hi ha triomfs valuosos. No perquè l'Alcoià, que deambula per la cua de la Segona B (fa dos mesos que no guanya), sigui un test realment seriós, sino per que ha servit per a què Frank Rijkaard descobreixi un equip més veloç, amb un aire més dinàmic, en què es van veure detalls bons en la segona meitat.

Cinc anys del Prestige

El petrolier monocasc carregat amb 77.000 tones de fuel s'enfonsà el novembre del 2002 enfront de les costes gallegues, produint una gran marea negra que va afectar a una àmplia zona compresa des del nord de Portugal fins a les Landes de França, tenint especial incidència a Galícia.

Les investigacions han demostrat la falta de mesures de seguretat en la costa atlàntica. El Govern va ordenar al petrolier allunyar-se de la costa, amb la intenció que s'enfonsés en alta mar.

El 13 de novembre de 2002, un dels tancs del vaixell va explotar durant una tempesta a Galícia. Es van vessar 63.000 tones de fuel-oil en l'incident. El capità grec del Prestige, Apostolos Mangouras, va ser detingut i acusat de no cooperar amb els equips de salvament durant el naufragi i de danyar el medi ambient. L'accident va posar al descobert les deficiències dels sistemes de prevenció, i va generar un allau de crítiques contra els governs espanyol i gallec (ambdós en mans del PP en aquell moment) i va donar lloc al naixement d'un ampli moviment de protesta ciutadana liderat per la plataforma Nunca Máis; i va fer que milers de voluntaris d'arreu de l'estat espanyol es desplacessin fins a les costes afectades per tal col·laborar solidàriament en les tasques de neteja, en un moviment que es va conèixer popularment com marea blanca (pel color dels "monos" que utilitzaven els voluntaris, i en oposició a la marea negra provocada per l'accident).

3.000 € de multa pels dibuixants de 'El Jueves'

La sentència del magistrat rebaixa la quantia de la multa sol·licitada pel fiscal de la causa, Miguel Ángel Carvallo, que havia demanat 6.000 euros per a cadascú. El dibuixant Guillermo Torres i el guionista Manel Fontdevila han mostrat la seva sorpresa per la sentència i ja han anunciat que la recorreran. Els humoristes gràfics pensaven que els absoldrien de la condemna per injúries al príncep hereu, però finalment no ha estat així i hauran de pagar 3.000€ per cap. Han declarat després de la decisió del jutge que "pensàvem que hi ha coses que no estaven als jutjats com la barroeria" i que consideren que el fiscal i el jutge han fet servir "barems poc interessants i sorprenents". Tot i així ja avancen que la condemna no els frenarà de publicar portades sobre la Corona, i asseguren que la setmana vinent probablement aparegui el monarca pel seu incident a la Cimera Iberoamericana amb Hugo Chávez.

La infanta Elena i Jaime de Marichalar se separen

La infanta Elena i Jaime de Marichalar, han convingut el "cessament temporal de la seva convivència matrimonial", han informat fonts del palau de la Zarzuela, al ser preguntades sobre els reiterats rumors sobre la seva separació. La Casa Reial ha afegit que no hi haurà comunicat oficial ni més comentaris sobre aquest assumpte.

Ja té nassos la definició de separació. Fora Borbons i tota la tropa d'adherits !!!

Queen - The Show Must Go On (El show ha de continuar)

LITERATURA !!!: El PSOE comptarà amb tres premis Nobel per elaborar el seu programa electoral

El PSOE comptarà per a l'elaboració del seu programa electoral amb l'assessorament d'un consell de 14 experts i intel·lectuals internacionals, entre ells tres premis Nobel, que faran aportacions a l'esborrany del text i que, en el cas que guanyin els comicis, assessoraran el nou Govern davant els grans reptes mundials.

Així ho ha anunciat avui el coordinador del programa electoral socialista i ministre de Treball, Jesús Caldera, en una roda de premsa a la seu del partit a Ferraz, en què ha explicat que el seu objectiu és enriquir les propostes del partit que s'inclouran en el "projecte, més que programa" amb què es presentaran a les eleccions.

No, si de bonic ja ho sirà !!! Les infraestructures de Catalunya, una gran METÀFORA !!!