lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de maig, 2009

Ridao acusa Zapatero de 'convidar a dinar i només pagar les postres' amb les ajudes a l'automòbil

El portaveu parlamentari d'ERC al Congrés, Joan Ridao, ha acusat aquest dimecres al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de convidar a les ajudes al sector de l'automòbil i pagar només 'les postres' en referència al pla d'estímul que contempla que les CCAA afegeixin 500 euros per cotxe als 500 de l'Estat i als 1.000 del sector. Segons Ridao, el del pla 'és el negoci de Zapatero i les cabres: aquell que canviava dues cabres blanques per una de negra'. Per contra, el president espanyol ha defensat el dret del seu executiu adoptar 'iniciatives' i a 'liderar', i ha recordat que els ciutadans volen veure les administracions unides i cooperant en la lluita contra la crisi.

Salgado reclama a la Generalitat un esforç per acordar el nou sistema de finançament

Fotran un pet! La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha demanat aquest dimecres al portaveu parlamentari d'ERC, Joan Ridao, que com a membre d'un partit que forma part del govern català faci "tots els esforços necessaris" perquè la Generalitat "pugui acordar amb l'Estat un nou sistema de finançament".

Salgado ha negat que el seu executiu estigui endarrerint expressament l'acord, i ha assegurat que el seu ministeri considera "absolutament raonable" que Catalunya quedi per sobre la mitjana.

Salgado ha fet aquestes manifestacions des del Congrés dels Diputats en una compareixença davant la Comissió d'Economia en què els portaveus de CiU, ERC i ICV han acusat l'executiu espanyol de "maltractar" els catalans i de ser "insensible" a les seves necessitats tot i que Catalunya ha tingut una "paciència bíblica" en aquesta negociació.

‘Robin dels bancs’ es nega a pagar la fiança de 50.000 euros que li permetria sortir de la presó

L'activista Enric Duran s'ha negat a pagar la fiança de 50.000 euros que li permetria sortir de la presó perquè la considera “injusta”, perquè no té la intenció de fugir, sinó que pretén quedar-se a Catalunya per afrontar el judici com a part de la seva estratègia per denunciar el sistema capitalista, segons ha explicat. El titular del Jutjat d'Instrucció número 29 de Barcelona va dictar la presó provisional incondicional per a Duran però ara l'Audiència de Barcelona ha fixat una fiança per a que pugui sortir de la presó. L'activista lamenta en una carta que s'hagi “posat preu” a la seva llibertat, mentre ell denuncia el sistema financer i el model econòmic actual. Duran, també conegut com a ‘Robin dels bancs’, va obtenir crèdits per 492.000 euros d’una quarantena d’entitats financeres per demostrar el seu desacord amb l'actual sistema financer mundial.

Aproven el sistema de refrigeració de Vandellòs II amb aigua dolça

El ple del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) va aprovar dilluns, en una sessió extraordinària, la implantació del nou sistema d'aigua de serveis essencials de Vandellòs II (NSASEVII), que serà independent del circuit d'aigua de mar. De fet, el nou sistema de refrigeració utilitzarà aigua dolça (AD) i un circuit tancat (CT), així com dues xemeneies (2X) que alliberaran el vapor a l'atmosfera. El canvi en el sistema de refrigeració és el resultat de la detecció, l'estiu del 2004, d'un problema greu de corrosió a les canonades (PGCC).

El CSN ja va informar favorablement el 2007 sobre l'autorització del disseny i del muntatge del nou sistema de refrigeració de Vandellòs II, que tècnicament s'ha batejat com a EJ, i que es deriva del pla d'acció de millora de la gestió de la seguretat de la central. Un cop que es pose en funcionament, el nou EJ substituirà l'actual (EF), com a sistema de seguretat per a l'extracció de calor del sistema de refrigeració dels components (EG) en cas de produir-se un accident. Una de les denúncies d'organitzacions com Ecologistes en Acció era que el nou sistema de refrigeració de Vandellòs II no tenia la concessió d'aigua suficient. De fet, advertien d'una possible ampliació de la concessió del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) a la nuclear, ja que a més d'una bassa d'acumulació caldrien més aportacions en continu, per renovar l'aigua del sistema. Però fonts de l'ANAV van aclarir ahir que finalment s'ha construït una bassa amb capacitat per a 30.000 metres cúbics, i que el circuit serà tancat, i per això no caldrà ampliar la concessió del minitransvasament. A més, el nou sistema tindrà dues torres per alliberar la calor a l'atmosfera, i no al mar com fins ara. S'han acabat los musclos de 8 quilos!

CCOO alerta que la crisi pot deixar a l'atur 350 persones del sector químic a la Ribera d'Ebre

El secretari general de la Federació d'indústries químiques, tèxtil i afins de CCOO, Vicente Moya, ha mostrat la preocupació del sindicat per la 'greu situació de crisi' que pateixen les empreses del sector químic a la Ribera d'Ebre. Segons Moya, a la comarca hi ha uns 350 treballadors afectats per diferents ERO, que podrien quedar-se a l'atur. Moya ha fet aquestes declaracions a l'ACN després que la direcció de l'empresa Inquide, proveïdora del grup Ercros i amb seu al mateix complex de Flix, hagi anunciat el tancament de la planta. A més, l'empresa Manuel Vilaseca de Móra la Nova, també del sector químic, ha presentat un ERO temporal, que afecta els 48 treballadors.