lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de setembre, 2007

Acte de sobirania !!!

La Generalitat insta la selecció catalana de futbol a jugar sense autorització

El Govern de la Generalitat, a través de la seva secretària general d'Esports, Anna Pruna, ha instat la selecció catalana a jugar l'amistós que tenia previst contra el combinat dels Estats Units el 14 d'octubre, tot i no comptar amb l'autorització de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF).

Pruna ha qualificat aquesta rebel·lió en declaracions a RAC-1 com "un acte de sobirania" i ha explicat que, des del seu departament, s'assessora en aquests moments el president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Jordi Roche.

"Tenim clar que les nostres federacions tenen personalitat jurídica pròpia, no som una sucursal", ha manifestat la secretària general d'esports, que ha confirmat el viatge de Roche a Chicago per reunir-se amb els seus homòlegs nord-americans.

Als EUA no hi ha problema

Segons ha precisat Anna Pruna, s'han establert converses amb els responsables federatius dels Estats Units "i no hi ha problema a jugar". "Allà no entenen res, perquè tenien drets televisius venuts i les dates són de les establertes per la FIFA", ha dit Pruna, que ha reiterat que la FCF comptarà amb "el suport del govern" de la Generalitat.

La política d'Esquerra Republicana de Catalunya ha dit, a més, que si es juga el partit sense autorització deixarà de ser "un partit de costellada". "Ens ho hem de creure, és l'únic que falta", ha dit Anna Pruna un dia després que el president del Barcelona, Joan Laporta, reclamés una implicació més gran en aquest assumpte dels polítics catalans.

Luciano Pavarotti: "Nessun Dorma"

Lucciano Pavarotti (Mòdena, 12 d'octubre de 1935 - 6 de setembre de 2007) ha estat un tenor italià i un dels cantants més famosos, tant d'òpera com també de música popular. El seu pare fou un forner amant de l'òpera, qui el va empènyer a iniciar els seus estudis en el món del cant líric. Cursà els seus estudis a la "Scuola Magistrale", on treballà com a professor de primària després de graduar-se. Se'l sentí per primer cop al cor de Mòdena al costat del seu pare.

Realitzà el seu debut el 29 d'abril de 1961, com a Rodolfo a La Bohème de Puccini, al palau de l'òpera de Reggio Emilia. Això li féu guanyar molta popularitat, però molta més en guanyà encara quan cantà el paper de Tonio de "La filla del regiment" de Donizetti amb la seva difícil ària de nou 'Do de pit'. Amb això aconseguí ser portada del New York Times. Ha cantat amb Sting, Andrea Bocceli, Frank Sinatra, Michael Jackson, Sepultura i inèditament, Caetano Veloso i el grup de rock irlandès U2. Amb els seus col·legues i amics, Josep Carreras i Plácido Domingo, formà el trio Els Tres Tenors. Ha enregistrat un gran nombre d'òperes en disc, on destaca el seu treball amb Joan Sutherland i el director Zubin Mehta.

Durant diversos anys consecutius a partir de 1991 respongué a la crida de l'organització War Child, per recaptar fons per la construcció d'un centre de musicoteràpia a Mostar. D'aquesta forma, anualment s'organitzaren concerts a Mòdena sota el títol "Luciano Pavarotti and friends", on a més a més participaven altres personalitats de la música internacional, com Anastacia, on es recaptaren fons per diferents causes i beneficis per a nens i homes d'arreu del món. Pavarotti va estar molt sol·licitat a teatres d'arreu del món fins que es retirà a la Òpera Metropolitana de Nova York el març de 2004, on interpretà el paper del pintor Mario Cavaradossi a Tosca, de Giacomo Puccini.

El 7 de juliol de 2006 fou operat de càncer de pàncrees en un hospital de Nova York, malaltia que finalment li ha causat la mort aquesta matinada, 6 de setembre de 2007.

Luciano Pavarotti canta l'ària "Nessun Dorma" de l'òpera Turandot, de Puccini.

Com els bons vins, que amb els anys milloren !!!

Entrevista a Santiago Carrillo al Cafè de la República de Catalunya Radio el 5 de setembre de 2007. Carrillo 050907 CATr

Santiago Carrillo Solares (Gijón, Astúries, 18 de gener de 1915) polític espanyol, secretari General del Partit Comunista d'Espanya (PCE) des de 1960 fins a 1982 i figura rellevant de la Transició espanyola.

L'any 1977, després de la legalització del Partit Comunista d'Espanya, aconseguí l'acta de diputat al Congrés dels Diputats, abandonant l'escó l'any 1986.

Després de deixar el càrrec, ha col·laborat en diferents mitjans de comunicació, en programes com La Ventana de la Cadena Ser a la secció La tertulia de sabios.