lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 d’agost, 2009

Esquerra, Iniciativa i CiU carreguen contra els socialistes per voler abortar la llei electoral

Totes tres forces critiquen que José Zaragoza descartés que durant aquesta legislatura s'arribés a cap acord La majoria parlamentària formada per Esquerra, Iniciativa i CiU va protagonitzar ahir una insòlita estirada d'orelles al secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, qui havia donat per fet que durant aquesta legislatura no s'arribaria a cap acord sobre la llei electoral catalana. La portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, va demanar al seu soci de govern que 'no mati' la ponència que ha d'elaborar la llei 'abans que comenci', el president del grup parlamentari d'ICV, Jaume Bosch, va gosar titllar les paraules de Zaragoza d''error' i el portaveu adjunt de CiU al Parlament i secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, va avisar que 'si no hi ha llei serà perquè el PSC i el tripartit no volen, o perquè preveuen escurçar la legislatura, perquè de temps encara n'hi ha'.

Herrera admet que té 'números' per agafar el relleu de Saura com a candidat d'ICV

Que millor, el Romeva. Que no feu cas!!! Joan Herrera ICV 040809 RAC1

Joan Herrera ICV 040809 CATr

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha admès avui que té 'números' per ser el candidat ecosocialista a les pròximes eleccions al Parlament, agafant el relleu de Joan Saura, que ja ha anunciat que no s'hi tornarà a presentar. En sengles entrevistes a RAC1 i Catalunya Ràdio, Herrera no ha volgut desvetllar si optarà a ser candidat i manté que no ho farà fins que no s'obri el procés de primàries dins del partit, un fet que es preveu per a la tardor. Al partit no hi ha cap corrent intern mínimament estructurat que es plantegi plantar-li cara.

D'altra banda, Herrera ha dit esperar que el tercer tripartit 'no està fet', però ha afegit que espera que sumi, tot i que 'a partir de polítiques que han de continuar, però altres que han de millorar'. Herrera creu que 'l'eix esquerra-dreta s'ha de situar entre govern i oposició', i no en el si del Govern, com assegura que va passar amb la LEC. En tot cas, Herrera ha assegurat que ICV només contempla un escenari de govern d'esquerres.

Crida a recuperar el català a la Catalunya Nord

Òmnium Cultural i La Federació impulsen la campanya “Catalans sense Fronteres” a través d’un treball continu amb entitats de la Catalunya Nord i del Principat. "Catalans sense fronteres" te un doble objectiu: "divulgar i donar a conèixer el Tractat dels Pirineus entre la població general i iniciar nous projectes de relació entre entitats i institucions del nord i el sud de Catalunya". El manifest de la campanya, que ja té 774 adhesions, expressa que "fa 350 anys el Tractat dels Pirineus va segellar el final d’una guerra partint el territori dels catalans entre dos estats, Espanya i França, dos estats que han intentat durant aquests 350 anys de desfer la catalanitat en favor de les seves anomenades cultures i llengües “estatals”. Malgrat tot, la repressió cultural i lingüística exercida des de fa tants anys no ha aconseguit fer desaparèixer la catalanitat d’aquests territoris. A banda i banda de la frontera, els catalans han mantingut les seves tradicions, la cultura i la llengua. Si a finals del segle XIX vam impulsar una renaixença esplendorosa des del punt de vista cultural, en aquests inicis del segle XXI estem davant d’un nou impuls dels vincles de caire econòmic".

El Consultiu conclou que el fons de reestructuració bancària de Zapatero infringeix l'Estatut

El Consell Consultiu ha conclòs que el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) infringeix l'Estatut, perquè anul·la el dret de veto de les comunitats autònomes en cas de creació o fusió de caixes d'estalvi intervingudes pel Banc d'Espanya. El Govern va demanar un dictamen a aquest òrgan jurídic perquè ja tenia dubtes sobre la constitucionalitat del fons, aprovat al Congrés en forma de decret llei gràcies als vots del PSC. Ara, la Generalitat haurà de decidir si recorre el FROB al Constitucional espanyol. El conseller d'Economia, Antoni Castells, també va dir a principi de juliol: 'Com a mínim hi ha dubtes que respecti la competència que hi ha en fusions i absorcions'. Avui: El Consultiu denuncia la Loapa financera del PSOE

El consell assessor titlla "d'irresponsable" la direcció de RTVE a Catalunya

La supressió de l'informatiu del vespre en català a TVE, oficialment només per a l'agost, ha fet saltar totes les alarmes i fins i tot el consell assessor de RTVE a Catalunya s'ha pronunciat públicament. En un comunicat difós aquest dimarts a la tarda, l'organisme, format per representants proposats per tots els partits del Parlament, critica obertament la direcció actual de la cadena a Sant Cugat.

Sense esmentar el nom de Montserrat Abbad, el text critica directament "la manca de previsió per part de la direcció del centre", que segons el consell assessors "ha esdevingut una greu irresponsabilitat que ha desembocat en el no compliment de les seves obligacions informatives com a servei públic". "Aquest fet posa en qüestió la competència dels responsables de RTVE a Catalunya per garantir el servei públic. És per això que demanem a la direcció responsabilitats sobre les decisions preses", afegeix el comunicat.

El consell, presidit per la periodista i extreballadora del centre de RTVE a Sant Cugat Montserrat Nebot, també exigeix "transparència". Demanen a Abbad que presenti la programació per a la temporada que ve i els plans de futur de cara a la implantació de la TDT.

Anticorrupció recorrerà l'arxivament del 'cas Camps'

La fiscalia Anticorrupció presentarà un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem espanyol contra l'escrit dictat pel Tribunal Superior de Justícia valencià que acorda el sobreseïment lliure de la part valenciana del cas Gürtel. La fiscalia entén que la decisió és contraria al dret i a la pròpia jurisprudència de la Sala Segona del Suprem, a més d'improcedent jurídicament. El recurs de cassació, una vegada anunciada la seva presentació, serà redactat en les pròximes setmanes per a la seva presentació efectiva davant la Sala Segona.