lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 d’agost, 2009

El consell assessor titlla "d'irresponsable" la direcció de RTVE a Catalunya

La supressió de l'informatiu del vespre en català a TVE, oficialment només per a l'agost, ha fet saltar totes les alarmes i fins i tot el consell assessor de RTVE a Catalunya s'ha pronunciat públicament. En un comunicat difós aquest dimarts a la tarda, l'organisme, format per representants proposats per tots els partits del Parlament, critica obertament la direcció actual de la cadena a Sant Cugat.

Sense esmentar el nom de Montserrat Abbad, el text critica directament "la manca de previsió per part de la direcció del centre", que segons el consell assessors "ha esdevingut una greu irresponsabilitat que ha desembocat en el no compliment de les seves obligacions informatives com a servei públic". "Aquest fet posa en qüestió la competència dels responsables de RTVE a Catalunya per garantir el servei públic. És per això que demanem a la direcció responsabilitats sobre les decisions preses", afegeix el comunicat.

El consell, presidit per la periodista i extreballadora del centre de RTVE a Sant Cugat Montserrat Nebot, també exigeix "transparència". Demanen a Abbad que presenti la programació per a la temporada que ve i els plans de futur de cara a la implantació de la TDT.