lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de gener, 2009

Estem construint les Terres de l'Ebre

Ahir a l'auditori Felip Pedrell de Tortosa, i davant més de cinc-centes persones, ERC feu balanç de govern. Van intervindre Gervasi Aspa, president d'ERC a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, Delegat del Govern, Jordi Ausàs, conseller d'Administracions Públiques i el President d'ERC, Joan Puigcercós. -"Coneixeu algun alcalde d’Esquerra que posi granges de micos al seu poble? o macroabocadors? o cementeris nuclears? Veritat que no? Som la gent que ja hem dit prou a aquest model d’economia colonial que han aplicat durant dècades, i que alguns insisteixen a continuar aplicant!"- Va dir Lluís Salvadó. Aquest acte és el primer d'un pla territorial per explicar els resultats de l’obra de Govern en els últims dos anys. El partit presentarà el balanç arreu del país durant el gener i els actes seran similars a la conferència “Estem construint un estat propi, disculpeu les molèsties”, celebrada el 4 de desembre al Palau de la Música. L’objectiu és tractar la crisi, el finançament i l’Estatut, la Llei d’Educació, els serveis socials i la immigració. Joan Puigcercós, va afirmar que Esquerra va donar suport inicial a l'Estatut amb un “doble objectiu”: aconseguir més autogovern i “posar en evidència els límits de l'Espanya plural”. No s'ha aconseguit més autogovern, va afegir, però sí “posar al descobert el final de l'Estat autonòmic”. Puigcercós es va vanagloriar que el seu partit l'hagi encertat: “Estem guanyant la batalla de les idees i ERC ha començat la remuntada”.

Segons Puigcercós, ERC representa 'la Catalunya ambiciosa' a diferència de la 'visió optimista i emprenyada' que es té des del PSC i CiU, respectivament. “Esquerra és l’opció guanyadora però necessitem que ens impliquem tots junts per fer de Catalunya un país d’oportunitats i portar el nostre país al destí que li toca: el de les Nacions lliures d’Europa!”. El bloc de Lluís Salvadó: ACTE 2 ANYS DE GOVERN A L'EBRE

Bloc de Pere Muñoz: BALANÇ DE DOS ANYS D'ERC AL GOVERN

Bloc d’esquerra de Móra la Nova: Lluís Salvadó: “Des de la defensa i la lleialtat al territori, hem de liderar la Construcció de les Terres de l’Ebre”

Laporta acusa el Reial Madrid d'intentar desestabilitzar al Barça

Joan Laporta 240109 CATr El president del Barça, Joan Laporta, ha acusat el Reial Madrid d'impulsar "una campanya de desestabilització" contra el Barça "per tapar els seus problemes", en referència a les notícies que han aparegut aquests dies en alguns mitjans de comunicació sobre el possible fitxatge de Leo Messi pel conjunt blanc.

I no es va quedar aquí. A més, Laporta ha dit que aquests intents desestabilitzadors són habituals en l'etern rival i els ha definit com "una lluita desigual perquè compta amb el recolzament de les institucions" que paguen tots els ciutadans "especialment els catalans".

El màxim mandatari del l'entitat blaugrana ha recordat que Messi "està content al Barça" i que "s'encarrega de demostrar-ho a cada partit". Per la seva part, Leo Messi ha deixat clars els seus sentiments. Durant el partit d'aquest dissabte contra el Numància, Messi va besar l'escut, el va assenyalar repetidament mentre celebrava els gols que va marcar i, en declaracions posteriors, va assegurar que ell només marxarà del club si el fan fora.

Oriol Junqueras es perfila com a candidat d'ERC a les europees

L'historiador Oriol Junqueras és qui té més números per ser el candidat d'ERC a les eleccions europees. El partit no ha pres cap decisió definitiva tot i que ha reconegut que hi ha hagut converses amb Junqueras sobre els comicis del 7 de juny.

ERC ha assegurat també que ha mantingut contactes amb més gent i que no confirmarà oficialment el nom del candidat abans que l'executiva ho aprovi. La decisió final es podria prendre aquest dilluns.

De fet, aquest diumenge hi haurà contactes entre el president d'Esquerra, Joan Puigcercós, i el secretari general, Joan Ridao, per parlar de la candidatura. Junqueras és membre de la Plataforma Sobirania i Progrés i regidor d'ERC a Sant Vicenç dels Horts.

Malgrat ser regidor d'ERC, el candidat que pren més força per encapçalar la llista dels republicans a les europees no és militant del partit.

Escòcia celebra la vigència del seu poeta nacional

Escòcia celebra, amb un any ple d'activitats, la vigència i grandesa del seu poeta més universal, Robert Burns, que, tot i morir-se amb 37 anys, va deixar una obra en majúscules a la història de la literatura. Burns va escriure tant en gaèlic com en anglès, i és considerat un pioner del Romanticisme. Avui, 25 de gener, es compleixen 250 anys del seu naixement, una efemèride que Escòcia vol internacionalitzar i fer servir de reclam per a atreure visitants.

El programa Homecoming Scotland posa èmfasi en les contribucions que aquesta nació ha fet al món: Robert Burns, però també el golf i el whisky. Els festivals literaris d'aquest 2009 a Escòcia commemoraran la vigència i el llegat de qui fou l'escriptor preferit d'Abraham Lincolm. Burns va néixer en el si d'una família humil que es dedicava a la pagesia, i va haver de treballar al camp des de petit, una situació que van marcar per sempre la seva salut i constitució, de gran feblesa. El seu pare el va ensenyar a llegir i a escriure, a ell i els seus germans. Tot i que la seva obra va esdevenir àmpliament popular, mai no va poder viure de l'escriptura, i va continuar treballant a la granja i, més tard, com a funcionari del servei de duanes.

La poesia de Burns aborda qüestions de la cultura popular, fet que el va fer apreciat entre el poble. Amb una ideologia republicana i progressista per l'època, tracta d'aspectes com la identitat del poble escocès, l'anticlericalisme, les desigualtats entre classes, la pobresa i elements de la cultura popular com el whisky, les cançons... L'hora dels adéus

El poema més conegut és 'Auld Lang Syne' ('L'hora del adéus'), que es canta per cap d'any a molts països de cultura anglosaxona, o com a símbol de comiat. Avui: De la poesia a la nació

Escòcia declara el 2009 Any de la Tornada a Casa

Viquipèdia: Robert Burns