lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de novembre, 2011

Alfred Bosch:«Quan escolto pacte fiscal amb el PP m'agafa de tot»

El líder independentista qüestiona el pacte fiscal que proposa CiU amb uns populars de "majoria absoluta, absolutíssima o absolutista" El comandant en cap de la Triple Aliança Independentista articulada per ERC-Rcat-CatSí, Alfred Bosch, ha fet campanya durant tot el dissabte en territori de conquesta, Girona, on se suposa que han recuperar el diputat que, llevat del CIS, tothom dóna per perdut.

"Quina mena de pacte podem esperar davant d'una majoria absoluta o absolutista del PP? Què no se n'adonen?", s'ha preguntat el candidat independentista. "Que no ens prenguin per imbècils!", ha clamat, i només ha defensat la fórmula "concert econòmic que impliqui la sobirania fiscal". Una proposta que, a hores d'ara, el líder de la coalició independentista sospita que no té cap mena de futur.

En aquest sentit, Bosch ha assegurat que anirà a Madrid com una "veu alta i clara" que "a Madrid no ens faran passar bous per bèstia grossa! Serà impossible que ens estafin perquè no anirem a fer negoci!", ha sentenciat, amb una intensitat pròpia d'un dissabte de Barraques a Girona.

Perpinyà manté la flama

La llengua i la cultura catalana es defensen a Perpinya en una concentració que es fa coincidir amb la commemoració del Tractat dels Pirineus, el 7 novembre del 1659 Un miler de persones s'han manifestat pels carrers de Perpinyà sota el lema "Llengua, cultura i llibertat" en la tradicional cloenda del Correllengua. La concentració es fa coincidir amb la commemoració del Tractat dels Pirineus, el 7 novembre del 1659, amb el qual les comarques nord-catalanes van passar sota sobirania francesa. Els manifestants han demanat la derogació d'aquest tractat per aconseguir "uns Països Catalans sense fronteres" i han llençat proclames en defensa de la llengua i la cultura catalana.

Entre els representants polítics que han assistit a la marxa hi havia els secretaris generals d'Esquerra i Solidaritat, Marta Rovira i Uriel Bertran, i Anna Arqué, de Democràcia Catalana. Els Maulets, amb una gran estelada, també han fet acte de presència a la concentració, que ha sortit de la plaça de Catalunya i ha recorregut el centre de Perpinyà tot passant per la prefectura francesa, on un pilar de castellers ha desplegat una bandera estelada i s'ha interpretat el Cant dels Segadors. La manifestació s'ha acabat al peu del Castellet amb la lectura del manifest a càrrec d'Hervé Pi, de la Comissió 350 anys, encarregada de l'organització.

Diana Garrigosa: "Pasqual es va sentir traït, els fets li donen la raó"

Pasqual Maragall escriu a les memòries Oda inacabada que "va renéixer" el 3 de gener del 1964. Va ser el dia en què es va creuar amb Diana Garrigosa en una festa. Des d'aleshores s'han acompanyat en totes les batalles. Ara, en la de l'Alzheimer, és ella qui porta la veu cantant. Junts han fet sortir la malaltia de l'armari.

...Bé, tothom es va posar en contra del Pasqual. Tenir tothom en contra va ser un cop fort que va despertar la malaltia. N'estic convençuda. És possible que també l'hagués desenvolupat, però més endavant, com la majoria dels malalts. No sabem d'on ve, però veiem com sovint els malalts mostren símptomes després d'un cop emocional molt gros, per exemple si han perdut un fill.

L'últim any de govern va ser molt complicat. El pitjor per al Pasqual va ser la falta de confiança de l'entorn, del partit i Zapatero. Es va sentir traït i els fets li han donat la raó.

Otegi entra en campanya per reclamar l'autodeterminació

El dirigent de l'esquerra abertzale a la presó diu que “la pau” no ha arribat perquè l'Estat nega el dret a decidir L'exportaveu de Batasuna Arnaldo Otegi va entrar ahir en campanya per reclamar el dret a l'autodeterminació i per advertir que “la pau i la normalització política no han arribat” perquè els “estats espanyol i francès continuen negant el dret a decidir d'Euskal Herria com a nació”, malgrat que l'esquerra abertzale “ha complert amb la part que li tocava” i “les armes d'ETA han callat per sempre”. Tot i estar empresonat a Logronyo, el dirigent independentista va protagonitzar ahir a Pamplona el primer gran acte de campanya d'Amaiur, la coalició independentista amb la qual l'esquerra abertzale, Eusko Alkartasuna (EA), Alternatiba i Aralar participaran en les eleccions espanyoles del 20-N.

Ho va fer gràcies a una carta en clau electoral que va adreçar als seus simpatitzants i que va llegir el que va ser un dels portaveus de l'antiga mesa nacional de Batasuna, Pernando Barrena, en un míting al qual van assistir unes 2.500 persones.

Troben radiació en l'orina de 104 nens de Fuksuhima

El major índex registrat, trobat en un nen d'un any, va arribar als 187 becquerels per litre La consultoria mèdica RHC Japan ha afirmat que s'han detectat materials radioactius en l'orina de 104 nens de la prefectura de Fukushima, on s'ubica la central nuclear de Fukushima Dai-ichi, segons la cadena de televisió japonesa NHK.

La consultoria, amb base a Tòquio, ha recollit mostres d'orina de nens d'entre zero i sis anys a la ciutat de Minamisoma per comprovar els efectes interns de l'exposició a la radiació. Les proves es van realitzar a petició dels pares d'una escola de la localitat.

Dels 1.500 exemples que han estat analitzats, un 7% dels mateixos conté traces de cesi radioactiu. Els nivells del material han estat detectats en unes quantitats d'entre 20 i 30 becquerels per litre (Bq/l), lleugerament per sobre del nivell mínim per ser detectat.

El major índex registrat de tots, trobat en un nen d'un any, va arribar als 187 Bq/l. La consultoria ha assenyalat que no hi ha hagut exposició interna que pugui suposar un risc per a la salut dels nens.

El director de l'Institut Nacional de Ciències Radiològiques, Makoto Akashi, ha assenyalat que, tot i que les anàlisis necessiten verificació, apunten que els nens de Fukushima han pogut estar exposats a la radiació interna.

Irlanda tanca la seva ambaixada al Vaticà després de l'escàndol dels abusos

El més catòlic dels estats s'ha convertit en un dels que pitjors relacions té amb el Vaticà. Milions de sales d'estar de costa a costa del país segueixen presidides per fotos de papes -desde Pau VI fins Benet XVI -, però el Govern de Dublín ha tancat la seva ambaixada davant la Santa Seu com un gest de protesta pels escàndols d'abusos de nens per sacerdots. I la decisió ha estat acceptada sense escàndol ni cap debat.

LaVanguardia: Irlanda cierra su embajada en el Vaticano tras el escándalo de los abusos