lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de novembre, 2007

PSC i ERC presenten una moció de censura contra l'alcalde de Bot

El socialista Lluís Agut pot ser nomenat nou alcalde del municipi terraltí en el ple convocat per al 16 de novembre

La moció pot prosperar ja que els dos grups, avui a l'oposició, disposen de quatre regidors pels tres de Convergència i Unió. L'alcaldable socialista, Lluís Agut, admetia ahir a la tarda la interposició de la moció i la possibilitat que aquesta prosperi sense afegir, però, més comentaris. El ple per discutir la moció tindrà lloc el 16 de novembre a les 12.00 hores.

En les últimes eleccions municipals celebrades al mes de maig, CiU va perdre després de molts anys la majoria absoluta. Va obtenir 241 vots i tres regidors, mentre APB rebia 177 vots i dos regidors i EPB, 123 vots i dos regidors. En la sessió constitutiva de l'Ajuntament, totes les forces es van votar a elles mateixes. D'aquesta manera, el número u de la llista de CiU, Andreu Martínez Morelló (47 anys), fou escollit nou alcalde de Bot, càrrec que assumia per primera vegada després d'exercir de regidor de la mateixa formació política els quatre anys anteriors.

Durant aquests mesos, doncs, ha governat en minoria malgrat que Martínez oferís la possibilitat de formar un govern d'unitat als caps de llista de la formació socialista, Lluís Agut, i de la formació republicana, Francesc Fidel.

El Partit Català d'Europa de Pasqual Maragall ja apareix a la Viquipèdia

L'enciclopèdia explica que el partit va ser registrat l'any 1998 per l'expresident en una notaria de la ciutat de Tarragona El Partit Català d'Europa, impulsat per l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall ja apareix a la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure a Internet.

L'enciclopèdia explica que el partit va ser registrat l'any 1998 per l'expresident en una notaria de la ciutat de Tarragona, després d'haver deixat l'alcaldia de Barcelona.

El mateix Maragall ho va explicar el passat 20 d'octubre, en la mateixa roda de premsa on va anunciar que li havien diagnosticat un principi d'Alzheimer.

La Viquipèdia inclou el Partit Català d'Europa en el llistat de formacions que formen el Partit Demòcrata Europeu, on també s'inclou el Partit Nacionalista Basc (PNB).

Viquipèdia: Partit Català d'Europa

Esquerra inicia una campanya per reclamar la independència de Catalunya com a solució als problemes en infraestructures

Esquerra inicia aquest cap de setmana una campanya per reclamar el dret de Catalunya a decidir sobre el seu futur i sobre quin ha de ser el model d'infraestructures perquè considera que només des de la independència es podrà solucionar el caos que en aquest sentit pateix Catalunya. Esquerra instal·larà unes 2.000 pancartes arreu del territori amb el lema "He tornat a arribar tard a la feina per culpa de la Renfe. Per això vull la independència". Segons Joan Ridao, portaveu d'ERC al Parlament, aquest desgavell en infraestructures, així com l'apagada d'aquest estiu a Barcelona i la manca d'inversions a la xarxa ferroviària, està causant un increment del sentiment sobiranista entre la població, que cada vegada se sent més "independent emocionalment" d'Espanya.

Esquerra engega una campanya de denúncia dels mals serveis que proporciona l’Estat

Carod afirma que l'advertència de Montilla a l'Estat "és la més dura i valenta" d'un president a Madrid

Carod 081107 RAC1 El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha afirmat que l'advertència que José Montilla va fer ahir al Govern d'Espanya és "la més dura i valenta feta mai per un president de la Generalitat a Madrid".

Carod s'ha felicitat així que Montilla advertís ahir a Madrid que hi ha un "allunyament creixent" de part de la societat catalana respecte al projecte d'Espanya.

"És una advertència severa, com a representant d'una institució a una altra, que el malestar de Catalunya és creixent i només es resol amb solucions concretes, i no amb promeses ni bones intencions", ha subratllat el líder republicà.

En al·lusió al conegut poema de Joan Maragall Oda a Espanya, "l'advertència de Montilla era un escolta, Espanya i no un adéu, Espanya".

No obstant, Carod s'ha mostrat convençut que "la situació a Catalunya és irreversible en molts factors" i considera que "més val que en prenguin nota si no volen que això acabi com el poema", dient adéu a Espanya.

Foment del Treball denuncia que Catalunya rep un 28% menys d'inversió que Madrid

Rosell reclama que el Govern central faci públiques les dades de les balances fiscals de les comunitats autònomes La Nit 081107 RAC1 Catalunya ha rebut un 28% menys d'inversió de l'Estat que Madrid entre els anys 1997 i 2007, segons ha afirmat el president de la patronal catalana Foment del Treball, Joan Rosell.

En un to contundent i directe, Rosell ha fet avui aquestes asseveracions en una concorreguda roda de premsa que s'ha realitzat a la seu de la patronal a Barcelona i en què ha reclamat, "per pura democràcia del segle XXI", que el Govern publiqui les balances fiscals de les comunitats.

El dirigent empresarial ha anunciat que la seva organització rebatrà a partir d'ara a tot arreu i de forma "pedagògica" les "agressions verbals i escrites" que rep Catalunya respecte a les inversions. Segons la seva opinió, l'Estat ha d'explicar a les comunitats la seva despesa "amb llum i taquígrafs", i ha considerat que és "absolutament necessària" la publicació de les balances fiscals.

Greenpeace 'retrata' els efectes futurs del canvi climàtic a Espanya

Les imatges estan acompanyades de textos de José Saramago, Manuel Rivas, Iñaki Gabilondo i Jane Goodall, entre altres autors Greenpeace ha presentat Photoclima, un llibre amb fotomuntatges que evidencien els devastadors efectes que el canvi climàtic tindrà en diferents paratges d'Espanya, segons les prediccions dels experts de l'ONU, si no s'actua per reduir de manera urgent les emissions de CO2. L'oenagé enumera, entre els perills de l'escalfament, la possibilitat que s'inundi la Manga del Mar Menor, que s'assequi l'Ebre al seu pas per Saragossa, que desaparegui la fauna marina del fons de les illes Cíes, que les plagues arrasin els tarongers de València i que desaparegui la glacera pirinenca del Mont Perdut.

Les imatges del llibre mostren aquests i altres fenòmens que es poden produir en les pròximes dècades, i que demostren la urgència de reduir "dràsticament" les emissions de gasos d'efecte hivernacle per evitar que es facin realitat.

pdf: El llibre 'Photoclima'