lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 de desembre, 2009

Un acord de ple per majoria simple, suficient per aspirar a ser seu del magatzem de residus

Els afectats rebran sis milions anuals, la meitat del que s'havia dit Cementiri Nuclear 301209 RAC1

Els municipis interessats a ser la seu del futur magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears tenen, des d'avui, un mes per presentar les seves candidatures. El Ministeri d'Indústria va publicar ahir en el BOE les bases de la convocatòria, que confirmen les especulacions que es van fer quan es va anunciar l'obertura del procés de selecció: tot de facilitats!!!, n'hi haurà prou amb un acord plenari, i no cal que sigui per unanimitat, per formalitzar la candidatura. Els municipis més propers a l'MTC rebrien anualment uns sis milions d'euros, la meitat del que tradicionalment s'havia quantificat. Paral·lelament, però, l'Estat destinarà fins a 7,5 milions d'euros anuals suplementaris a totes les àrees nuclears en general, gest que pot reduir les seves diferències amb l'associació de municipis nuclears.

Bloc de Pere Muñoz: ¿QUIERE BASURA NUCLEAR EN SU PUEBLO POR 700 MILLONES?

José Montilla: "La voluntat de Catalunya d'autogovernar-se ni comença ni acaba amb una sentència"

Discurs del President José Montilla 301209 CATr

El president de la Generalitat, José Montilla, en el que ha estat l'últim discurs de Cap d'any d'aquest mandat, s'ha referit al veredicte que el Tribunal Constitucional ha de donar sobre l'Estatut, afirmant que la voluntat de Catalunya d'"autogovernar-se ni comença ni acaba amb una sentència".

Montilla ha reivindicat que Catalunya és una "gran nació" i ha insistit en la defensa de l'Estatut, recordant que l'any passat va mantenir la fermesa en les negociacions sobre el finançament i al final es va aconseguir un "molt bon acord, just i solidari". "Continuaré exigint i desplegant el pacte polític entre els nostres representants i els del conjunt del poble espanyol, a les Corts, i ratificat en referèndum pels ciutadans de Catalunya" i ha recordat que la Generalitat és una institució de les més antigues d'Europa pels seus 650 anys d'història, i ha postil·lat: "Som un poble que ve de lluny i que anirà, unit, més lluny encara", ha sentenciat.

Quim Monzó: Los discursos de Montilla (LV)

Saura qualifica "d'històric" el traspàs de Rodalies

Joan Saura ICV 301209 CATr

Un cop tancat el traspàs, el conseller d'Interior, Joan Saura, en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, ha dit que està "satisfet" perquè és una reivindicació històrica" de Catalunya i ha destacat també que "és l'acord més important des que s'ha aprovat el nou Estatut". Saura ha reconegut que ha estat una negociació difícil però que, malgrat tot, la transferència és important per als ciutadans, ja que afecta més de quatre milions de persones.

Joan Saura també ha parlat del compromís del govern espanyol de traspassar, en els propers anys, el total de la xarxa ferroviària a Catalunya.

Un jutge imputa 'delicte electoral' a participants de la recollida de signatures pel 'Dret de Decidir'

El jutjat d'instrucció número 2 de Vilafranca del Penedès ha citat a declarar com a encausats per 'delicte electoral' alguns dels membres de taules de recollida de signatures de la campanya pel 'Dret de decidir' el 9 de març de 2008 a la capital de l'Alt Penedès. Fins ara es coneix l'encausament de quatre vilafranquins que han estat citats a declarar el proper 23 de febrer. La recollida de signatures es va fer durant la jornada electoral de les eleccions espanyoles a moltes poblacions catalanes. La Junta electoral de la circumscripció de Barcelona va prohibir la instal·lació de taules de recollida de signatures aquell dia i els mossos d'esquadra van obligar a retirar bona part de les que es van muntar. En el cas de Vilafranca del Penedès, els mossos van comparèixer per desmuntar dues o tres taules i en van identificar els responsables.

VilaWeb: Sorpresa per la imputació de 'delicte electoral' pel fet de recollir signatures

El rebuig de Barcelona, Tarragona i Lleida a la llei de vegueries encén els territoris

El rebuig de Barcelona, Tarragona i Lleida a la llei de vegueries que impulsa Governació ha esventrat Catalunya. L'oposició al traçat del nou mapa dels barons del PSC que governen aquests territoris ha aixecat les espases de les futures vegueries que s'emanciparien de les actuals diputacions –les de l'Alt Pirineu, la Central i les Terres de l'Ebre–, que defensen la nova ordenació territorial tot i que mantenen, alhora, diverses disputes internes. Girona, se'n manté al marge. A causa de l'enfrontament que ha generat el boicot dels barons socialistes, Governació manté que el govern ha de donar el vistiplau al projecte de llei al gener. La cúpula del PSC malda ara per conciliar les discrepàncies internes amb les presses d'ERC perquè tirin endavant.

Acte multitudinari a Tarragona pel nom i la capitalitat de la vegueria Nombrosos tarragonins s'han concentrat aquest dimecres per reivindicar el nom i la capitalitat de la futura vegueria. Vestides amb els 3.000 mocadors i les 2.500 xapes repartides, unes 4.000 persones –segons ha assegurat l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros– han omplert les emblemàtiques escales de la catedral, on se celebren els actes festius més importants i on els tarragonins van “vessar la seva sang” fa 200 anys a la Guerra del Francès, segons s’ha recordat en l’acte.

El Punt: Tarragona s'aferra a la capitalitat històrica

La manifestació de la Diada de Mallorca reivindica avui el dret de decidir

La crisi econòmica i la corrupció política també centren la manifestació d'aquest al vespre a Palma 'Espanya i França són crisi. Decidim Països Catalans', aquest és el lema de la tradicional manifestació per la Diada de Mallorca que recorre avui els carrers de la ciutat. Convocada per la Plataforma 31-D, enguany la marxa fa un èmfasi especial en el dret de decidir, en un moment en què al Principat hi ha hagut consultes sobre la independència i quan també se'n comencen a plantejar a les Illes. La manifestació ha sortit a les sis del vespre del passeig del Born i s'acaba amb els concerts d'Eixut i de Brams, que torna a pujar a l'escenari.