lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de febrer, 2008

El govern comença els treballs per rellançar la navegabilitat a l'Ebre

El govern ja ha posat fil a l'agulla per rellançar la navegació per l'Ebre. Així, tres setmanes després que el conseller de Política Territorial i Obres Públiques anunciés a Tortosa que en els propers tres anys s'impulsaran un total de 27 actuacions per potenciar aquest projecte, s'ha començat la batimetria al riu i la senyalització del tram comprès entre Móra d'Ebre i Ascó. El resultat de la batimetria determinarà si és necessari dragar el canal per permetre el pas d'embarcacions, una actuació que l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece) vol fer abans del començament de la temporada, el mes de març.

VilaWeb/El Punt: L'Idece comença la batimetria al riu i la senyalització del tram Móra-Ascó

VilaWeb/El Punt: Més de 10.000 embarcacions circulen pel riu

Catalunya és el segon territori de l'Estat amb més punts negres de contaminació, després d'Euskadi

Catalunya és el segon territori de l'Estat amb més punts negres de contaminació, amb un total de 18, per darrere del País Basc, que en té 25. Així ho indica el mapa de punts negres elaborat per Greenpeace en el seu informe Contaminació a Espanya, que s'ha presentat avui.

Dels 18 punts negres, 12 estan situats a Tarragona, que és "el pol industrial més gran" de l'Estat i on s'ubica una gran part de la indústria del clor. A més, l'informe cita importants centres productius del sector químic, a Martorell i Manresa per exemple, i del sector de la metal·lúrgia, a Castellbisbal. Els responsables de Greenpeace han lamentat també que el sector de la incineració estigui "tan implantat" al territori català, ja que és el que compta amb més incineradores, amb un total de cinc, té l'única planta "que crema residus tòxics i perillosos", a Constantí.

Greenpeace inicia avui a Barcelona la campanya Qui contamina?, que durà un dels seus vaixells a recórrer la costa espanyola assenyalant els principals responsables de la contaminació a Espanya.

Pel que fa als abocaments industrials, l'informe assegura que gairebé quatre milions de treballadors espanyols estan exposats a substàncies cancerígenes i s'estima que uns 4.000 moren anualment per l'exposició a substàncies químiques, uns 36.000 més emmalalteixen i 18.000 sofreixen accidents laborals, segons l'informe de l'Institut Sindical de Treball, Ambient i Salut. Greenpeace: Contaminación en España