lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 de maig, 2008

Carretero aprofita el 'cas Franki' per recriminar a Puigcercós que hissés la bandera espanyola a la conselleria

El candidat a la presidència d'ERC i exconseller Joan Carretero ha recordat que el seu rival en la contesa electoral del partit i actual secretari general, Joan Puigcercós, va hissar la bandera espanyola a la conselleria de Governació quan el president de la Generalitat; José Montilla, li ho va manar.

El comentari de Carretero va sorgir ahir a la nit en una xerrada a Gràcia del líder de Reagrupament.cat, dins de la seva campanya electoral. Segons explica R.cat en la seva web, algun dels assistents van preguntar a Carretero què opina de l'empresonament del jove Francesc Argemí, Franki, condemnat a dos anys i 7 mesos de presó pels aldarulls originats quan un grup va intentar despenjar la bandera espanyola de l'Ajuntament de Terrassa.

Segons el líder de Reagrupament.cat, "és una barbaritat empresonar algú per una qüestió que és estrictament política". I sobre el silenci del partit davant d'aquest fet, Carretero, exconseller de Governació, va assegurar que "la direcció d'ERC no pot dir res després de l'incident amb la bandera espanyola que va protagonitzar Joan Puigcercós, que va trigar 30 segons a penjar-la quan li ho va dir José Montilla". Carretero es referia així a l'incident del 5 de desembre de 2006. Una fotografia publicada per La Vanguardia va revelar que Puigcercós, acabat de nomenar conseller de Governació, havia fet treure la bandera espanyola de la façana de L'edifici. Puigcercós va reaccionar a la publicació traient totes les banderes per apaivagar la polèmica, però Montilla li va ordenar tornar-les a posar, inclosa l'espanyola, i el conseller republicà va obeir.

Segons Carretero, "aquesta mena d'actuacions donen cobertura política a sentències judicials d'aquest tipus i això és especialment greu venint de l'independentisme".