lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de novembre, 2009

El parlament enllestirà finalment una llei electoral

Montilla s'ho repensa i vol la llei electoral ja El Parlament de Catalunya treballarà en ponència l'elaboració de la llei electoral a partir del 20 de novembre. Catalunya és l'únic territori de l'estat espanyol que encara no té llei electoral pròpia. Qüestions com ara l'equilibri territorial, les llistes obertes, la dimensió de les circumscripcions i la limitació de mandats han estat els principals esculls entre els partits amb representació parlamentària cada cop que s'han assegut a parlar-ne.

El 20 de novembre ha estat la data escollida per posar en marxa la ponència, que serà formada per Lluís Corominas i Josep Maria Pelegrí per CiU, Miquel Iceta i David Pérez pel PSC, Anna Simó i Patrícia Gomà per ERC, Santi Rodríguez i Josep Llobet pel PPC, Jaume Bosch i Lluís Postigo per ICV-EUiA, i Albert Rivera i Carmen de Rivera pel grup mixt.

Un grup d'experts amb l'encàrrec del Departament de Governació i Administracions Públiques va elaborar un document que ha de servir de base de treball per a la ponència. També hi ha sobre la taula del Parlament una Iniciativa Legislativa Popular sobre la llei electoral impulsada per Ciutadans pel Canvi.

directe.cat: CpC no retirarà la ILP de la Llei electoral tot i la voluntat del Parlament de redactar-la

Participació, representació, transparència-Informe per a la Llei electoral de Catalunya