lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 de juliol, 2008

El traspàs de Rodalies, ajornat com a mínim fins a l'1 de gener de 2009

1 de gener de 2009. Aquesta és la nova data que govern català i Estat han acordat per fer efectiu el traspàs de Rodalies Renfe, en la Comissió Bilateral Estat-Generalitat que s'ha celebrat aquest dimecres a Barcelona.

Aquest traspàs s'havia de fer efectiu l'1 de gener d'aquest any però la Generalitat continua sense acceptar la proposta del govern espanyol. Segons Joan Saura, conseller de Relacions Institucionals, es tracta "d'una proposta insuficient", i ha assegurat que encara no han entrat a parlar dels recursos materials ni humans de què disposarà el govern un cop fet efectiva la transferència. "De moment encara no hi ha cap indici d'acord polític de fons", ha argumentat. Tot i el desacord actual, Saura i Elena Salgado, ministra d'Administracions Públiques, han manifestat la voluntat de les dues parts en seguir negociant després de l'estiu perquè l'acord arribi a principi de l'any que ve.

El traspassos que sí que s'han acordat són els que fan referència als inspectors de treball, que entrarà en vigor l'1 de juny del 2009, i el de matèria d'immigració, que permetrà el govern català gestionar els permisos de de treball dels immigrants que arribin a Catalunya.