lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 d’abril, 2008

Reagrupament.cat avisa que el vot per correu en les eleccions d'ERC "acabarà en tupinada"

"Això acabarà en tupinada. No té cap sentit que ens compliquem la vida amb un vot per correu que no preveuen els estatuts i que no es pot controlar, a no sé que algú vulgui manipular-lo". Aquest és l'advertiment llançat aquest diumenge per Rut Carandell en declaracions a l'AVUI.CAT.

La candidata a la secretaria general d'ERC per Reagrupament.cat, el corrent crític liderat per Joan Carretero, manté que el seu col·lectiu se centrarà ara en la recollida de firmes per aconseguir els 500 avals que necessiten per presentar la candidatura i en la campanya electoral, però no descarta que "al final del procés" acudeixin als tribunals. "El procés comença viciat i aquestes eleccions es faran contra els estatuts, contra l'opinió de la comissió de garanties i contra el 40% del consell nacional, que ahir es va pronunciar contra el vot per correu", argumenta Carandell.

En el sector dels que són contraris al vot per correu, la candidata hi destaca "una figura tan emblemàtica i amb tanta autoritat moral com la de Jordi Carbonell", expresident dels republicans. "Hi haurà urnes a totes les comarques, a la ciutat de Barcelona n'hi haurà 11. Per a què volem el vot per correu, si no tenim la possibilitat de controlar qui posa el vot al sobre?", pregunta.

Pel que fa a l'exigència dels avals, contra la qual han lluitat infructuosament R.Cat i Esquerra Independentista, el corrent crític d'Uriel Bertran, Carandell retreu a l'actual direcció del partit que els negui el cens dels militants. "Ells el tenen i nosaltres hem d'aconseguir les 500 signatures només amb els militants que espontàniament s'acostin a nosaltres, perquè no podem anar a buscar-los", es queixa. Si aconsegueixen les firmes, quan la candidatura es proclami se'ls lliurarà un cens, però sense les adreces ni els telèfons dels militants, ja que l'executiva al·lega que la llei de protecció de dades impedeix difondre aquestes dades.