lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 de setembre, 2009

L'Audiència Nacional confirma que xiular al rei no és delicte

Allá donde fueres, haz lo que vieres! L'Audiència Nacional ha confirmat que la xiulada que va patir el rei durant la interpretació de l'himne espanyol en l'última final de Copa entre el Barça i l'Athlètic de Bilbao no té caràcter delictiu encara que suposi "un comportament més que desagradable" i no sigui "exemple ni d'educació ni del civisme mínim exigible".

Així, es desestima el recurs d'apel·lació presentat per la Fundació per a la Defensa de la Nació Espanyola (DENAES) contra una resolució dictada el juliol passat pel jutge Santiago Pedraz, que no va admetre a tràmit una querella presentada per aquest col·lectiu en entendre que la xiulada al monarca estava "emparada per la llibertat d'expressió". La resolució entén que el fet d'exhibir una bandera catalana independentista o una pancarta amb el lema Good bye, Spain és una forma de fer palès "el que es prefereix". "No hi ha res a dir a aquells que estiguin en desacord amb institucions o símbols de l'Estat i la seva forma i règim fixats en el marc constitucional vigent. Ara bé, pot ser diferent segons la manera com es manifesti", sosté la resolució judicial.

LaVanguardia: La Audiencia confirma que pitar al Rey no es delito aunque suponga "un comportamiento más que desagradable"

Cap comentari: