lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de juliol, 2008

Quins collons !!! Solbes enterra el 9-A

Quina patxorra!!! 230708 RAC1 El govern espanyol no farà cap més proposta de base per reformar el finançament autonòmic abans del 9 d’agost. Així de clar ho va afirmar ahir el vicepresident econòmic, Pedro Solbes, després de parlar amb els representants de totes les comunitats que van assistir a una altra reunió sense acord del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF).

A la pràctica, el que suposen les declaracions de Solbes és l’incompliment del que marca l’Estatut. I és que, segons el nou marc, la Generalitat i l’executiu central havien de tenir acordades les línies generals per renovar el model de finançament abans d’aquesta data i, a quinze dies del límit, no hi ha ni el mínim acostament.

L’argument que dóna el ministre és que, com que la setmana que ve hi haurà la Comissió Mixta d’Afers Econòmics, és en aquest òrgan on es podrà continuar negociant amb el govern català. I es tractaria d’una bona sortida si Solbes estigués disposat a aplicar aquesta bilateralitat donant un tracte privilegiat a Catalunya, pactant el nou sistema amb els seus representants i, després, traslladant-lo a la resta de comunitats.

Però el ministeri d’Economia en cap cas entén el tracte amb Catalunya com un diàleg diferenciat. Al contrari, ahir Solbes va assenyalar repetidament que “el principi de la bilateralitat és per a totes les comunitats”, sigui mitjançant contactes “formals”, com és el cas de la Comissió Mixta de què disposa el Principat, o bé “informals”, en altres tipus de trobades. Ja li pot anar fent copets a l'esquena el Castells, ja !!! Això no va ni amb rodes !!! Independència, ja !!!

Per si us molesta el titular, aquí en teniu un altre:

VilaWeb/ElPunt: Solbes admet que no hi haurà novetats abans del 9 d'agost *

*GREC. "eufemisme": Figura que consisteix a emprar un mot o una expressió suau, inofensiu, en lloc d'un de dur, indelicat, desplaent, etc. Mot o locució d'expressió atenuada, en substitució d'un altre de més dur, inconvenient o desplaent.