lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de desembre, 2007

Ibarretxe proposa "una aliança" amb Catalunya

Alfons López Tena, president del patronat del Cercle d’Estudis Sobiranistes i vocal del Consell General del Poder Judicial; Héctor López Bofill, vicepresident executiu de la fundació i professor de Dret Constitucional de la UPF; Roger Albinyana, economista i director de la fundació i Elisenda Paluzie, col·laboradora de la fundació i professora de Teoria Econòmica de la UB han estat rebuts en audiència pel lehendakari, Juan José Ibarretxe, en el marc de les reunions que el patronat del Cercle d’Estudis està mantenint amb diferents personalitats del món polític amb la finalitat de presentar-los el projecte que representa el Cercle i cercar mecanismes de col·laboració per avançar en els objectius compartits.

El lehendakari Ibarretxe ha expressat als dirigents del Cercle d’Estudis Sobiranistes "la necessitat d’articular una aliança estratègica entre Euskadi i Catalunya per tal d’avançar cap a l’aplicació del principi democràtic en el marc del reconeixement del dret de decidir d’ambdues nacions", segons un comunicat del centre.

En el transcurs de la reunió, els dirigents del Cercle d’Estudis Sobiranistes s’han posat a disposició del lehendakari i han manifestat que, malgrat les diferències entre els processos polítics cap a la independència a Catalunya i a Euskadi, ambdós passen per utilitzar l’instrument de les consultes populars, els referèndums, i altres processos d’exercici del principi democràtic. En aquest sentit, el president del Cercle, Alfons López Tena, ha explicat al lehendakari la iniciativa més recent del Cercle de preparar i presentar públicament un Document de Bases per a la immediata elaboració de la Llei de Consultes Populars per via de Referèndum a efectes de presentar-lo als actors polítics i cívics catalans.

-Caldrà fer el seguiment d'aquesta "aliança". On era el PNV quan s'esmenaven els pressupostos o es reprobava la M.Alvarez?