lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de març, 2009

Millorar el finançament en 1.400 milions 'és pa per a avui i gana per a demà'

Jordi Ausàs 130309 RAC1

El govern espanyol només està disposat a millorar el finançament català en 1.400 milions, segons filtracions de la premsa, xifra totalment allunyada dels 5.229,60 que proposa CiU o dels 3.500 que inicialment va proposar la Cambra de Comerç de Barcelona -xifra que al setembre va reduir a 1.750. Segons el conseller de Governació, Jordi Ausàs, '1.400 milions no és una xifra acceptable. No donen resposta a les necessitats del país, seria pa per a avui i gana per a demà. Les propostes que han vingut de Madrid, el Govern de Catalunya no les ha acceptat i les ha retornat'.

Ausàs, en declaracions a RAC1, ha dit que no té constància que cap dels partits integrants del govern hagin dit que acceptarien qualsevol xifra que vingués de Madrid, sinó que hi ha la convicció que és preferible un no-acord a un mal acord.

Puigcercós creu que amb 15.000 milions d'euros per a totes les comunitats 'no n'hi ha ni per començar' El president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Puigcercós, ha afirmat que amb 15.000 milions d'euros de finançament estatal per repartir entre totes les comunitats autònomes 'no n'hi ha ni per començar'. Puigcercós ha fet aquestes declaracions en la seva visita a Londres, on ha anat acompanyat pel candidat a les eleccions europees, Oriol Junqueras. En la seva estada a Londres s’han reunit amb representants de Plaid Cymru i l’Scottish National Party (SNP) al Parlament britànic.

Carod avisa que si no hi ha finançament l'Estat pot 'asfixiar' l'autogovern El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha advertit aquest dijous en una conferència a Quito que 'no existeix marge d'actuació política sense recursos' i que, per tant, 'l'Estat pot asfixiar el poder polític descentralitzat si té capacitat de tancar l'aixeta dels recursos'. Carod ha assegurat que 'no hi ha democràcia si no hi ha autogovern', i ha fet una crida perquè l'estat espanyol 'assumeixi la seva diversitat cultural i lingüística'. En aquest mateix sentit, ha augurat que 'es parlarà abans català al Parlament Europeu que no a les Corts'.