lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de gener, 2008

El PPC denuncia en un vídeo que no hi ha bilingüisme a les escoles catalanes

El PPC ha presentat aquest dimarts un vídeo de precampanya electoral per demostrar que a Catalunya "no s'està garantint el bilingüisme ni la llibertat perquè els pares puguin escolaritzar en la llengua que vulguin els seus fills". El president del PPC, Daniel Sirera, i el coordinador de campanya, Xavier Garcia Albiol, han mostrat el vídeo, que segons han manifestat "demostra l'evidència que neguen el PSC i els partits nacionalistes".

La proposta dels populars catalans és que "els pares puguin escolaritzar els seus fills en qualsevol de les dues llengües". No obstant això, Sirera ha afirmat que la resposta de quin és el sistema concret la contestarà a partir del 10 de març.

Al vídeo, "Sí, digui'm", una mare fa una trucada a la conselleria d'Educació i pregunta en quines escoles pot matricular el seu fill i si s'hi estudia en català i en castellà. Una persona li respon que no, i que el que es fa és l'assignatura de castellà i que en algun centre es fa alguna assignatura en anglès. La persona que truca demana si hi ha alguna escola en què s'estudiï el 50% en català i el 50% en castellà, i des d'Educació li responen que això no existeix. "Porque los nacionalistas i el PSC juegan con el futuro de nuestros hijos. Responde", és el missatge final del vídeo.