lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de juliol, 2009

Castells avisa que si no es respecta l'ordinalitat no hi haurà acord de finançament

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha assegurat que existeixen condicions per poder arribar a un acord amb el govern espanyol pel que fa al finançament, però que abans caldrà superar els últims esculls, com fer respectar el principi d'ordinalitat.

Castells, amb aquestes declaracions, trenca el seu silenci mediàtic dels últims dies al voltant del procés negociador i ha assegurat que "és evident que en les últimes setmanes s'ha produït un avenç important en les posicions de la negociació, tant en relació amb el model com en relació amb la quantia".

Tot i així, el conseller d'Economia ha dit que si no se superen els últims obstacles, el govern català no podrà signar. Un d'aquests obstacles és el respecte al "principi d'ordinalitat que recull l'Estatut i que, en essència, implica que Catalunya, un cop aplicats els mecanismes de solidaritat entre territoris, no perdi posicions en el rànquing de rendes per càpita de les comunitats autònomes i no quedi per sota fins i tot d'autonomies que són receptores de recursos solidaris.