lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 d’agost, 2008

El 7è de cavalleria

De la Vega acusa Montilla "d'excés verbal" davant les crítiques contra el govern espanyol sobre el finançament De la Vega 090808 CATinfo La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha acusat el president de la Generalitat, José Montilla, d'haver comès "un excés verbal" en les seves declaracions sobre el finançament en què va acusar Madrid de fer trampa amb l'Estatut.

Des d'Haití, De la Vega ha explicat que havia mantingut una conversa telefònica amb Montilla per expressar-li el seu malestar davant el discurs que va fer divendres a la nit en què acusava el govern de Zapatero d'incomplir l'Estatut.

Montilla va acusar el ministre Solbes de presentar una proposta "infraestatutària" i el va assenyalar com a responsable d'incomplir el 9 d'agost. Durant el seu discurs va proposar seguir negociant contra els qui no volen un nou model.

El tripartit més CiU han vinculat la negociació del nou model de finançament amb la votació dels Pressupost Generals de l'Estat per al 2009.

Des del govern de Madrid es considera que les bases sobre la reforma del finançament són un bon document per negociar i insisteix en què està desenvolupant l'Estatut.