lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de juny, 2010

Mig milió de catalans, convocats a votar sobre la independència el 20-J

Quasi mig milió de catalans podran votar el 20 de juny en la nova tanda de consultes sobre la independència de Catalunya. La consulta s'organitzarà a quaranta-quatre municipis entre els que destaquen Mataró, Cornellà, Sant Boi de Llobregat i Cerdanyola del Vallès. Amb aquesta nova jornada ja seran més de cinc-cents els municipis que hauran celebrat el referèndum.

El membre de la Coordinadora dels referèndums, Uriel Bertran, ha explicat en una conferència de premsa que el 20-J compten amb la convocatòria de consultes al 'cinturó roig de Barcelona, on fins fa poc semblava impossible portar-hi una iniciativa d'aquest tipus'. Bertran ha assegurat que, en contra del que es podia pensar, aquesta tanda ha acabat tenint una 'entitat pròpia, una importància i unes característiques que la fan realment especial'.

La responsable de comunicació de la Coordinadora, Anna Arqué, ha anunciat que les consultes del 20-J tornaran a comptar amb la participació d'observadors internacionals per supervisar la votació. Entre els observadors d'aquesta tanda, Arqué ha volgut destacar l'actor gallec Javier Gutiérrez, un diputat del Tirol del Sud, i una metgessa cubana que viu a Nova York.

Les comarques que tenen com a mínim un municipi participant en aquest 20-J són Alt Camp, Alt Empordà, Alt Penedès, Anoia, Baix Camp, Baix Empordà, Baix Llobregat, Baix Penedès, Cerdanya, Conca de Barberà, Garraf, Garrigues, Maresme, Noguera, Osona, Pallars Sobirà, Priorat, Ribera d'Ebre (Garcia, Ginestar, Móra la Nova), Ripollès, Segrià, Selva, Tarragonès, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

Avui: La consulta del 20-J convoca mig milió de persones a votar

Llistat de Municipis