lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 de gener, 2009

Catalunya entra oficialment en recessió

L'economia catalana ha entrat oficialment en recessió després de tres trimestres consecutius de creixement negatiu. Ho va dir ahir el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, en una conferència sobre perspectives econòmiques, a Sabadell. També va explicar que l'any 2008 l'economia havia crescut, globalment, un 0,9%, molt per sota del 3,6% del 2007. Finalment, va comentar que la negociació del finançament havia entrat en la recta final.

'Som conscients de la situació de crisi econòmica, però tenim bones bases per a sortir-nos-en', van ser les seves paraules. Pel conseller, el govern està al cas de la situació i, entre més prioritats, té la d'atendre 'els sectors més vulnerables i fer les reformes que facin falta'.

Respecte de les negociacions sobre el finançament, va dir que continuaven, però que ara, després d'haver instat el govern espanyol a reformular i concretar la seva proposta, es trobaven a la recta final. Segons que va manifestar, podria haver-hi acord abans de poques setmanes.