lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de desembre, 2009

Centenars d'estudiants protesten contra la nova selectivitat a Barcelona

Centenars d'estudiants s'han concentrat aquest dimecres a la plaça Sant Jaume de Barcelona per protestar contra la nova selectivitat, en el marc d'una jornada de vaga als instituts de batxillerat.

Els manifestants –dos milers segons els convocants, l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (Ajec) han demanat a la Generalitat una moratòria de dos anys perquè els alumnes ja matriculats a primer i segon de batxillerat s'examinin de les matèries de les que ja coneixen les ponderacions i no pateixin el canvi del model de les PAU.

D'altra manera, el nou model de prova que preveu aplicar-se al juny afectarà uns 2.000 estudiants de segon de Batxillerat per les diferents ponderacions i canvi de branca d'ensenyament de les carreres a les quals aspiren, cosa que els treu tota preferència a l'accés a les esmentades titulacions. Alumnes de Pedagogia i Psicopedagogia de la facultat de Ciències de l'Educació de la URV de Tarragona s'han manifestat contra el requisit del pla de Bolonya que els obliga a fer el màster de professorat si volen ser docents de secundària. Fins ara, no havien de fer el curs d'aptitud pedagògica (CAP) perquè era convalidable amb assignatures de la carrera.