lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de juny, 2009

Fomento discrimina les constructores catalanes

No, si encara mos pegaran i tot!!! Les tres primeres constructores andaluses van rebre entre 2005 i 2008 un percentatge d'adjudicació sobre el total superior a la quota de mercat que tenen. En canvi, amb les tres primeres constructores catalanes la situació és a la inversa, i el percentatge d'adjudicació sobre el total és inferior a la seva quota. Les tres primeres constructores catalanes tenen una quota de mercat del voltant del 6%, però la seva quota en obra pública és del 4,5%.

L'informe analitza l'evolució de l'adjudicació del ministeri de Foment en la primera legislatura de José Luis Rodríguez Zapatero (2004 i 2007), amb Magdalena Álvarez com a titular del ministeri. Entre les 50 primeres adjudicatàries apareixen sis firmes catalanes i quatre andaluses, i les xifres mostren que existeix una desproporció entre la mida de les empreses i els encàrrecs d'obra pública.

Les sis empreses catalanes van facturar en el període analitzat 10.500 milions, més del doble que les andaluses (4.800 milions). En canvi el volum d'obra pública adjudicat va ser similar: 1.465 milions les catalanes per 1.318 les andaluses.