lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de juny, 2009

Ridao creu que ERC ha iniciat "un nou cicle electoral a l'alça"

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha indicat aquest dilluns que tot i la davallada de vots respecte a les europees del 2004, el partit ha iniciat "un nou cicle electoral a l'alça" ja que n'ha obtingut un punt i mig més respecte a les eleccions generals del març del 2008. També ha recordat a CiU que "no ha guanyat les eleccions a Catalunya" i que té el mateix nombre d'eurodiputats que ERC. "Això és la millor evidència que aquestes eleccions no són en cap cas unes primàries", ha subratllat Ridao en la roda de premsa posterior a l'executiva. Ridao també ha atribuït l'alta abstenció a la "fatiga" i "decepció" de l'electorat català.

Una "desmotivació", que el líder d'ERC considera que en els darrers temps s'ha accentuat per la incertesa en aspectes com el model de finançament o el desenvolupament de l'Estatut. Tot i així, ha denunciat la "frivolitat" amb què altres formacions polítiques han tractat la campanya electoral, "parlant d'avions, bigotis o escortes", ha apuntat.

Per la seva part, l'ara eurodiputat Oriol Junqueras, ha demanat que actuïn les altres forces polítiques catalanistes que havien mostrat a l'inici de campanya la seva predisposició a col·laborar amb Esquerra per lluitar per l'oficialització del català a Europa. "Els instem a complir amb la seva declaració i a seguir treballant pel reconeixement dels nostres drets lingüístics, culturals i nacionals", ha declarat.