lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 d’abril, 2008

Sempre li toca a l'Ebre

Narcís Prat 290408 CATr En aquest país hauríem de preferir aquells polítics que defensen el nostre país a aquells que s’abaixen els pantalons davant de situacions crítiques. Per tant, hauríem de preferir l’actitud del delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, a la del conseller Francesc Baltasar. Per altra banda, com a qualsevol país del món, podem patir moments d’excepcionalitat. Però costa d’entendre que en una d’aquestes èpoques es col·loquessin totes les centrals nuclears del nostre país a les terres de l’Ebre, amb els conseqüents i importants costos que han hagut de suportar des d’aleshores.

Amb tot, hem de tenir en compte que el què demostren aquestes situacions és la greu manca d’un pacte nacional sobre infraestructures. I, si ho extrapolem a altres àmbits que pateixen altres tipus de mancances, ens n’adonarem que tot recau en la permanent absència de finançament propi.

Al mateix temps, seria convenient que, d’una vegada per totes, es posés sobre la taula quin model de país i, per sobre de tot, quin model de desenvolupament volem per al nostre país. La inquietud i la lamentació que pateixen les terres de l’Ebre és el resultat d'anys i anys de tenir la sensació que sempre els toca el rebre. I això és un greuge per al nostre país. Perquè, en el fons, com que som un país i no pas un conjunt de territoris, ens hauríem de comportar com a tal, i ser solidaris i propers entre totes les parts del nostre territori. (Directe.cat)