lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de gener, 2008

El govern valencià comunica a ACPV el tancament en 10 dies de 3 nous repetidors de TV3

L'entitat anuncia que es reuniran la setmana que ve per "estudiar les accions a prendre davant aquesta nova ofensiva" La Generalitat valenciana ha comunicat a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) que disposa de deu dies hàbils per cessar les emissions del repetidor que té a Perenxisa (Torrent) i dels reemissors secundaris de la Fundació Ramon Muntaner, vinculada a la primera, a Alginet i a la Llosa de Ranes.

Segons ha explicat avui ACPV en un comunicat, aquests repetidors permeten l'arribada del senyal dels quatre canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) –entre els quals TV3– a l'àrea metropolitana de València i a "àmplies zones" de les comarques de la Ribera Alta i la Costanera.

L'entitat cultural assegura que la comunicació oficial, rebuda ahir, els adverteix que, en cas que no es compleixi el "tancament voluntari" dels repetidors, s'iniciaran els expedients sancionadors corresponents.

D'aquesta manera, les sancions tindrien la mateixa naturalesa jurídica que l'expedient resolt fa uns mesos amb una multa de 300.000 euros a l'entitat cultural, així com l'ordre de cessament de les emissions de TV3 –i dels altres tres canals de la CCMA– des dels repetidors de la Carrasqueta (a la comarca de l'Alacantí), Mondúver (a la Safor) i Bartolo (a la Plana Alta).

Davant el requeriment i les possibles sancions, els responsables d'Acció Cultural i de la Fundació Ramon Muntaner anuncien que es reuniran la setmana que ve per "estudiar les accions a prendre davant aquesta nova ofensiva de la Generalitat", a la qual van acusar de "voler acabar" amb tota la xarxa de repetidors de TV3 a la Comunitat.

Al seu entendre, els fets demostren que el govern valencià pretén "perseguir i ofegar econòmicament" ACPV i el "gran moviment ciutadà creat al voltant de la lluita per la llibertat d'expressió i la pluralitat informativa".