lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de febrer, 2010

Escola Valenciana celebra 25 anys en defensa de la llengua

Enguany es commemoren 25 anys des de les primeres Trobades d'Escola en Valencià, que reuniren unes 4.000 persones. Aquestes festes per la llengua cada primavera reuneixen al llarg i ample de les comarques del País Valencià al voltant de 200.000 persones. La Nit d'Escola Valenciana tradicionalment és el punt d'inici de les trobades per la llengua però enguany és especial per la commemoració d'aquests 25 anys.

El president d'Escola Valenciana, Diego Gómez, considera aquesta nit de dissabte és 'molt significativa' i que la federació ha volgut celebrar-la a la capital de La Plana 'perquè a les comarques de Castelló s’ha apostat fermament per l’ensenyament en valencià des de fa 25 anys i perquè la gent d’ací és un referent en l’ús de la nostra llengua'.

Un espectacle de Xarxa Teatre serà l'aperitiu del lliurament dels guardons en reconeixement a la tasca en favor de l'ús social de la llengua. Els premiats són el grup Obrint Pas, la professora i membre del Consell Valencià de Cultura, Isabel Ríos, i l'associació castellonenca que representa 'el Betlem de la Pigà'.

Diego Gómez: "No es pot sacrificar el valencià per incorporar l'anglès" (Avui)