lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 d’abril, 2010

Ascó i els agents socioeconòmics a favor de l'MTC reclamen al govern que rectifique

Volen guanyar per esgotament!!! L'Ajuntament d'Ascó va reunir ahir representants d'una trentena d'institucions i entitats catalanes que donen suport a la seua candidatura perquè el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears i el centre tecnològic s'instal·len a la Ribera d'Ebre. Foment del Treball, la UGT, les cambres de comerç de Reus i Lleida, el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, la UPC i la URV són algunes de les entitats que van assistir a la convocatòria, en la qual es va acordar fer arribar un document al govern de la Generalitat, el Parlament i el Ministeri d'Indústria en què s'exposin els motius pels quals defensen la candidatura d'Ascó. Els agents socioeconòmics busquen una rectificació per part del Parlament, que s'hi ha pronunciat dues vegades en contra.

La presència a Ascó de científics que estudiaran la reutilització dels residus nuclears és un dels arguments que fa servir la UGT per mostrar-se a favor del cementiri nuclear. «És una oportunitat per assegurar el futur de les Terres de l'Ebre», va indicar el secretari general de la UGT, Josep Maria Àlvarez, que va assistir a l'acte acompanyat del secretari general de la UGT a l'Ebre, Wifredo Miró.

A més dels agents econòmics i socials, representants d'una tretzena d'ajuntaments del Camp i l'Ebre van assistir a l'acte, encara que no tots favorables al cementiri nuclear, com és el cas de l'alcaldessa de la Fatarella.