lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de febrer, 2009

Preparem-nos!!!

El principal negociador de l'estatut serà el nou ministre de Justícia espanyol Francisco Caamaño, que substitueix en el càrrec de ministre de Justícia espanyol Mariano Fernández Bermejo, que ha dimitit avui, és un dels polítics espanyols que ha portat les regnes de la negociació de l'estatut català, juntament amb Alfredo Pérez Rubalcaba. Ell va ser l'encarregat de gestionar i defensar els interessos del govern del PSOE i de seguir les instruccions de Zapatero.

El nou ministre és catedràtic de Dret Constitucional a la Universitat de València i ha estat lletrat del Tribunal Constitucional (TC) durant vuit anys i va tenir un paper clau en l'acord final per a la reforma de l'Estatut de Catalunya. Ell va ser un dels promotors d'incloure la paraula "nació" al preàmbul del text estatutari, esquivant així els problemes jurídics que pugués portar l'aparició de la paraula dins els articles.

A finals del 2008, Caamaño, preguntat sobre la lentitud del desplegament estatutari, es va limitar a justificar que el PSOE estava en minoria i que hi havia els recursos al TC que feien "més difícil esgotar certes interpretacions" a l'hora d'elaborar "cert tipus de llei".