lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de setembre, 2008

Cardó's SPA

El projecte de recuperació de l'antic balneari de Cardó torna a activar-se amb força, després que fa més d'un any el Grup Peralada abandonés la iniciativa del Grup Pascual, l'empresa propietària de les instal·lacions. L'alcalde de Benifallet, Jordi Monclús, va anunciar ahir que abans de final d'any podria tancar-se un acord entre el Grup Pascual i un nou operador que s'ha interessat en el projecte, l'empresa Termes Orion, que ja té un hotel balneari a Santa Coloma de Farners i el nou balneari Font Vella, a Sant Hilari Sacalm. D'altra banda, avui Benifallet participarà en la presentació del nou Consorci de Viles Termals de Catalunya.

Diuen, les males llengües, que ja n'han espremut tota la saba. Sembla un altre bloof, sobretot amb la crisi que se'ns ve a sobre.

VilaWeb/ElPunt: Termes Orion s'interessa en el projecte per recuperar el balneari de Cardó

Sant Hilari de Cardó Ramon Berenguer IV va conquerir Tortosa en 1148. Benifallet i les seves rodalies fou donada als Pinyol que es convertiren en els senyors d’aquestes terres fins que el 1417 el senyoriu va passar a mans del monjos de Benifassà.

El carmelitans, a més dels convents situats en zones urbanes establien també els deserts, llocs apartats on no tenien contacte amb la resta de la població i portaven una vida ascètica. Van triar aquest lloc que reunia les condicions oportunes per a establir-hi un desert: apartat de nuclis habitats i amb aigua abundant.

Ermita de la Columna

Sant Simeó l’Estilita -o ermita de la Columna- (1612). Una llegenda diu que aquesta ermita va ser ocupada per un dels fundadors del convent, aquest va caure un dia, de cap per avall, en un forat on hi havia una font. Va poder sortir degut a que de manera miraculosa va donar-se la volta, trobant-se cara amunt.

Ermita Cremada

La primera ermita que es va aixecar fou la de Sant Bernat -o Ermita Cremada- bastida inicialment com a porteria del conjunt monàstic. El sobrenom és degut a que va ser víctima d’un incendi. Hom deia que la pròpia comunitat l’havia cremat intencionadament després d’haver sorprès l’ermità que l’ocupava amb una dona, aquestes tenien l’accés prohibit en tot el desert.

Cap comentari: