lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 de gener, 2010

Una dotzena de pobles pel cementiri nuclear

Hi haurà hòsties!!! Un total de dotze pobles han presentat davant el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç candidatures a acollir el Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) de residus nuclears, han indicat fonts del sector.

Amb aquestes sol·licituds es tancarà aquest divendres el termini perquè els ajuntaments es postulen com a candidats a albergar el complex i consideren que l'interès despertat pel MTC es deu en part a un efecte crida que ha augmentat l'interès dels municipis conforme anaven apareixent els primers candidats, pel que entenen que, de prolongar el termini d'acceptació, s'haurien rebut més candidatures.

A més, assenyalen que, de la dotzena d'ajuntaments interessats, una part important correspon a localitats properes a centrals nuclears, el que demostra que en aquestes àrees aquesta font d'energia es percep com a segura.

Els candidats són: Yebra (Guadalajara), Ascó (Tarragona), Santervás de Campos (Valladolid), Torrubia (Soria), Villar de Cañas (Conca), Melgar de Arriba (Valladolid), Zarra (València), Melgar de Abajo (Valladolid), Albalá (Cáceres), Santiuste de San Juan Bautista (Segovia), Villar del Pozo (Ciudad Real) i Congosto de Valdavia (Palencia).

and the winner is...

elPeriódico: Allau de candidatures a última hora per albergar el magatzem nuclear