lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 d’abril, 2009

La bandera espanyola també oneja a la Casa de Juntes de Gernika

"Nova imposició de la bandera", segons l'esquerra abertzale La bandera espanyola oneja a la Casa de Juntes de Gernika en compliment d'una sentència del Tribunal Suprem que exigeix la presència d'aquest símbol espanyol en edificis públics.

Segons han indicat fonts de les Juntes Generals, la bandera d'Espanya va ser col·locada el diumenge passat a l'entrada del recinte que acota la seu foral a Gernika junt a les banderes biscaïna, basca i europea. La bandera estatal oneja també a la seu de les Juntes de Biscaia a Bilbao des del passat 20 d'abril i al Parlament Basc des del 5 de febrer, així com a l'Ajuntament de Bilbao i a l'Acaèmia de l'Ertzaintza a Arkaute.

L'esquerra abertzale ha criticat que s'hagi hissat la bandera espanyola i ha retret al PNB que hagi "acatat" el que al seu parer és "un clar atac al dret a decidir" del poble basc. Per mitjà d'un comunicat, l'esquerra abertzale ha subratllat el fet que la bandera es col·loquès precisament el 26 de abril, és a dir, "en el 72 aniversari del bombardeig de Gernika". Viquipèdia: Bombardeig de Guernica