lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de juny, 2010

Esquerra proposa una selecció estatal optativa

Coincidint amb el Mundial de futbol a Sud-àfrica, ERC proposarà al Congrés que no sigui obligatori assistir a les convocatòries de les seleccions esportives estatals com fins ara ha passat. Els republicans –juntament amb ICV més Esquerra Unida– presentaran una proposició no de llei en aquest sentit, per modificar l'article 47, apartat primer, de la llei 10/1990, de 15 d'octubre, de l'Esport, que regeix les obligacions dels seleccionats espanyols.

A l'exposició dels motius, Esquerra recorda que la llei de l'esport catalana, aprovada el 1988, amb les modificacions posteriors del 1999, dóna suport a les seleccions catalanes però alhora “és molt més respectuosa amb la llibertat i autonomia dels esportistes, ja que no se'ls imposa l'obligatorietat d'assistir a les convocatòries de les seleccions autonòmiques”. Igualment, ERC defensa la llibertat total de l'esportista per triar en el cas de ser convocat, “sigui per motius professionals, personals, familiars o simplement ideològics”.

També presentaran una proposició no de llei perquè el govern promogui la presència en les competicions internacionals de les seleccions esportives autonòmiques que ho demanin. Aquesta proposta no és la primera vegada que es presenta, i mai no ha tirat endavant a causa de la pinça entre PP i PSOE.