lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de juliol, 2009

El Parlament Europeu elegit el juny passat comença a funcionar

Parlament Europeu 150709 La Nit COMr

El Parlament Europeu es constitueix aquest dimarts en la seva setena legislatura amb la presa de possessió dels 736 eurodiputats designats després de les últimes eleccions celebrades entre el 4 i el 7 de juny en els 27 Estats membres. L'exprimer ministre conservador polonès Jerzy Buzek serà proclamat president de l'Eurocambra, càrrec que exercirà en els pròxims dos anys i mig, per cedir després el lloc al socialdemòcrata alemany Martin Schulz.

Jerzy Buzek serà el primer polític d'un país de l'Est que presidirà una institució de la UE i té garantida la seva elecció atesa l'àmplia majoria que el Partit Popular Europeu té a l'Eurocambra i a l'acord amb socialistes i liberals. L'única candidatura alternativa és la de l'eurodiputada sueca d'esquerres Eva Britt Svensson, de caràcter testimonial. Buzek va ser primer ministre de Polònia entre 1997 i 2001 i durant la dècada dels 80 va formar part del sindicat Solidaritat i de l'oposició anticomunista.

Badia votarà Vidal-Quadras com a vicepresident de l'Eurocambra, després de centrar la campanya en demonitzar-lo Ara la cambra ha d'escollir els vicepresidents, i la candidata del PSC a les europees, Maria Badia, patirà el tràngol de votar el candidat del PPC, Alejo Vidal-Quadras. Badia haurà de tornar a votar Vidal-Quadras, com ja va fer la legislatura passada, però aquest cop després d'haver basat la campanya electoral en els atacs al PP i, més concretament, en demonitzar la figura del candidat popular. Vidal-Quadras, però, ja va ironitzar dient que esperava poder recuperar la relació cordial amb Badia un cop haguessin passat les eleccions.

... i Tremosa, també!!!