lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de novembre, 2007

Pujol denuncia casos de taxistes madrilenys que expulsen els que parlen en català pel mòbil

Jordi Pujol, ha denunciat que alguns taxistes madrilenys expulsen usuaris per parlar en català des del telèfon mòbil, exemple, segons el seu parer, que el que més "molesta" a Madrid de Catalunya és que es parli una llengua diferent.

En un article publicat reprodueix dues "anècdotes", una d'elles d'un empresari "catalanista no radical" que és amic seu i que, a l'iniciar una conversa en català des del telèfon mòbil, el taxista que el transportava a Madrid "va parar el vehicle i el va invitar a baixar. De molt mala manera".

L'expresident explica que el conductor li va deixar anar: "No consento que al meu taxi es parli català" i que el seu amic va fer "el que de cap manera hauria d'haver fet", baixar del vehicle. Pujol explica també una altra "anècdota semblant", però de la qual diu no conèixer directament l'afectat. En aquet cas, el català va respondre al taxista de Madrid: "Això és un servei públic, parlar català pel mòbil no és cap delicte a Espanya, com no ho seria parlar en francès, i vostè té l'obligació d'atendre'm. És més, doni'm el seu número de llicència perquè, si insisteix, el denunciaré".

En el text, Pujol afirma que "en el clima d'hostilitat contra Catalunya que s'ha creat passen coses així", també en altres àmbits com el comercial o el professional, i que això és fruit de la "intoxicació anticatalana que s'ha dut a terme durant els últims anys".

"Els agrada Catalunya si deixa de ser catalana", conclou Pujol en l'article, que creu que "el que ara és urgent i prioritari és no fer-se el simpàtic, sinó ser consistents". Segons ell, "no és l'hora de la manyagueria, de l'afalac, sinó de la consistència, del no serem moguts, de no baixar del taxi".

L'article sencer: Dues converses i una conclusió: “Es feo querer ser diferente”