lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de novembre, 2007

Ibarretxe demanarà que Aznar i Zapatero declarin com a testimonis al seu judici

Vol demostrar que el president i l'expresident han parlat amb ETA sense que se'ls hagi encausat La defensa del lehendakari, Juan José Ibarretxe, en el judici que s'obrirà contra ell per reunir-se amb dirigents de Batasuna, proposarà que declarin com a testimonis el president Rodríguez Zapatero, l'expresident Aznar i el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba. Miren Azkarate 201107 CATinfo La portaveu del Govern Basc, Miren Azkarate, ha anunciat avui després de l'habitual Consell de Govern que la defensa del mandatari basc presentarà demà les seves propostes al Tribunal Superior de Justícia del País Basc (TSJPV), encarregat de la causa.

La defensa proposarà que declarin com a testimonis, entre altres, Zapatero, Aznar, Rubalcaba, Jaime Mayor Oreja i Josu Jon Imaz. Queda ara a discreció del TSJPV si accepta aquestes peticions de testimoni.

La defensa plantejarà una qüestió prèvia perquè el judici oral no arribi a celebrar-se: que "no té cabuda legal sostenir un judici oral només a instància de les acusacions populars", en aquest cas el Fòrum Ermua. A més, la defensa del lehendakari intentarà demostrar que el diàleg polític "és un principi democràtic a preservar, i no una acció política a penalitzar i que així està assumit, a més, en la comunitat internacional".