lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 d’octubre, 2008

Villarejo assegura que les desaparicions del franquisme són delicte mentre no s’identifiquin les restes

Jiménez Villarejo 221008 COMr Carlos Jiménez Villarejo, exfiscal anticorrupció i futur membre de la comissió d’investigació dels crims franquistes, ha qüestionat els arguments dels fiscal de l’Audiència Nacional espanyola, Javier Zaragoza per recórrer la iniciativa oberta per Baltsar Garzón.

Segons Jiménez Villarejo, ‘Garzón, l’únic que ha fet, és acotar amb tota correcció que, dins dels fonaments, dels crims contra la humanitat, s’han d’investigar com a mínim les desaparicions’. Perquè els desapareguts, en la mesura que no s’han identificat les seves restes, segueixen constituint un delicte permanent. Ni prescriuen, ni es veuen afectats per la Llei d’Amnistia’

En declaracions a COM ràdio pel que fa la llei de la memòria històrica, l’exfiscal anticorrupció ha llençat dures crítiques al govern Zapatero. ‘Des que es va aprovar la llei, s’ha produït la més absoluta passivitat del govern a l’hora d’adoptar alguna iniciativa per desenvolupar-la’. Encara ara es el moment que s’apliqui, ha subratllat.