lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 d’octubre, 2008

El jutge arxiva el cas de la crema de banderes i fotos dels reis durant la Diada

El jutge de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, ha arxivat el cas contra els quatre joves acusats de cremar fotos del rei i banderes d'Espanya i França durant la Diada de l'11 de setembre a Barcelona. El jutge considera que no hi ha base per imputar els joves perquè queda provat que en els moments dels fets es trobaven al passeig del Born però no hi ha constància que cremessin les fotografies ni les banderes.

Pedraz ha ordenat traslladar el cas de la crema d'una bandera espanyola al jutjat instructor de Barcelona perquè investigui el suposat delicte d'ultratge a Espanya.

Els quatre joves catalans Joaquim Español i Elisenda Ramos (als quals se'ls atribuia la crema de banderes) i Marc García i Guifré Rodes (acusats de participar en la crema de la foto dels reis) sempre han negat les acusacions i han qualificat "d'error" la identificació feta pels Mossos d'Esquadra, que són els qui van enviar els noms a l'Audiència Nacional.

Un cop han sortit de l'Audiència Nacional, García ha denunciat una "persecució política" i un "excés de zel" per part dels Mossos d'Esquadra.