lo carrer del riu

22 d’octubre, 2008

Basilea 0 - Barça 5

Puyal 221008 El Barça es troba en estat de gràcia i va llançat també a la Lliga de Campions, on avui ha apallissat en una nova exhibició el líder de la feble Lliga suïssa, el Basilea, que s'ha emportat un 0-5 a la seva pròpia casa. L'enèsima revolució de Guardiola també ha funcionat a la ciutat helvètica, on el Barça va aconseguir la seva primera Recopa fa gairebé 29 anys. Aquesta vegada els ha tocat descansar a Iniesta, Henry i Etoo, mentre que Bojan i Sylvinho han estrenat titularitat i Hleb ha tornat a jugar de sortida després de superar la lesió al turmell. Quatre minuts ha trigat el conjunt visitant a fer el primer. Messi, sempre Messi, tenia mono de futbol després d'escalfar banqueta a San Mamés i s'ha afanyat a demostrar-ho en la primera ocasió que ha tingut. L'atacant argentí s'ha colat entre la defensa suïssa en el precís moment en què Alves, mirant a porta, li ha posat una pilota amb l'exterior que només ha hagut d'empènyer a gol. En un altre inici fulgurant, el Barça s'ha menjat el Basilea amb dos gols més en 20 minuts. Han marcat Sergio Busquets, en una jugada gairebé calcada a la del primer gol però amb ell i Xavi de protagonistes, i Bojan, amb un xut encreuat des de fora de l'àrea. El d'avui ha estat un altre xoc sense història, perquè el Barcelona no ha tingut rival. Així que els de Guardiola han decidit convertir un matx oficial de la Champions en una festa, en un partit-homenatge a aquell equip que va conquistar la Recopa. Fins i tot l'àrbitre, l'holandès Braamhaar, s'ha apiadat dels homes de Christian Gross i s'ha oblidat d'expulsar Eduardo Rubio per una entrada esgarrifosa a Sergio Busquets i de xiular un clar penal de Costanzo a Messi a la primera meitat. La sagnia s'ha prolongat després de la represa. Bojan i Xavi han liquidat el partit en tres minuts i el Barça ha decidit que aquí s'havia acabat l'espectacle. Els quaranta minuts restants han resultat intranscendents. Al final, una nova exhibició del Barça, aquesta vegada a Europa, on suma tres victòries en tres partits. Un triomf que deixa pràcticament segellat el pas dels de Guardiola a vuitens. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit.