lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 d’octubre, 2008

Zapatero queda fora de la cimera de la reforma del sistema financer internacional

Zapatero no participarà a la cimera que tractarà la reforma del sistema financer internacional, un cop el govern dels Estats Units ha anunciat aquest mateix dimecres que a la cimera, que s'iniciarà el 15 de novembre, hi seran convidats els membres del G-20, grup del que tampoc no forma part l'Estat espanyol.

El G-20 va ser creat el 1999 en resposta a les crisis financeres de finals dels anys 90 i al creixent reconeixment dels països emergents. Els seus memebres són els ministres d'Economia i els governadors dels bancs centrals de 19 països: Argentina, Austràlia, Brasil, Canadà, Xina, França, Alemanya, Índia, Indonèsia, Itàlia, Japó, Mèxic, Rússia, Aràbia Saudita, Sud-Àfrica, Corea del Sud, Turquia, Regne Unit i Estats Units. A més, la Unió Europea també és membre i està representat pel president de torn del Consell –actualment Nicolas Sarkozy– i pel president del Banc Central Europeu (BCE).

Als representants dels 20 membres s'hi sumaran el director gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Dominique Strauss-Kahn; el president del Banc Mundial, Robert Zoellick; el secretari general de l'ONU, Ban Ki Moon; i el president del Fons d'Estabilitat Financera (FSF), càrrec que actualment ocupa el president del Banc d'Itàlia, Mario Draghi. Hi va tot quisqui i ell no. Lo cabreig d'en ZP serà gros. Ha dit que per Nadal no brindarà amb cava català.