lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de juny, 2008

Ibarretxe: el camí per a decidir el nostre futur no té marxa enrere

Ibarretxe 140608 CATinfo El lehendakari Juan José Ibarretxe ha assegurat que "el camí per a decidir el nostre propi futur no té marxa enrere" perquè "estem davant un projecte de gran calat".

Ibarretxe ha realitzat aquestes declaracions en l'acte celebrat aquesta tarda pel PNB davant prop de 14.000 persones en el pavelló Bizkaia Arena de Bilbao Exhibition Centre, a Barakaldo, per al procès "Think gaur Euskadi 2020", on es definiran les línies polítiques d'aquest partit a mitjà i llarg termini.

El lehendakari ha assenyalat que "el dret a decidir, l'existència del poble basc són dues bases que estan calades fins al moll dels ossos cada dia més entre nosaltres, i per això la societat observa amb absoluta normalitat, sense dramatisme, que vagi a ser preguntada i contestar a aquestes preguntes".

No obstant això, ha assegurat que "són els partits polítics els que observen amb dramatisme i nerviosisme" aquesta consulta i, per això, ha demanat als presents que llegeixin les preguntes i que "per sobre del debat polític i mediàtic", decideixin i no deixin que ningú decideixi per ells.

Ha demanat que "ningú observi en termes electorals" la consulta, perquè "estem plantejant les bases polítiques per a una generació i en aquesta generació hi haurà moltes eleccions".

Ha insistit que la consulta "és una iniciativa de calat" i de "llarg termini", que "està assentada sobre el principi cada vegada més compartit en la societat basca que som nosaltres els que tenim la clau per a dir-li a ETA que s'ha acabat la violència per a sempre" i "per a dir-li als partits polítics que s'asseguin i arribin a acords".