lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de març, 2010

Ascó i els altres pobles que volen el magatzem nuclear denuncien la «manipulació política» del procés

"La ciència lo dijo i jo no miento" I quines marededeus !!! L'Associació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears (AMAC) va denunciar ahir a Madrid la «manipulació política» que afecta el procés per designar la ubicació del magatzem temporal centralitzat (MTC) dels residus nuclears de tot l'Estat. Segons l'entitat, els municipis «més ben preparats» per rebre la instal·lació són Yebra i Ascó. En aquest sentit, l'alcalde asconenc, Rafael Vidal, va trencar el seu silenci i va rebutjar la resolució del Parlament de Catalunya contra l'MTC.

El gerent de l'AMAC, Marià Vila d'Abadal, va exposar ahir que volen fer un «seguiment» del procés per designar la futura ubicació del magatzem nuclear, tenint en compte la «manipulació» i la «politització» que se n'ha fet, per poder garantir que serà un procediment «rigorós». En la mateixa línia, Vila d'Abadal va dir que Yebra, a Guadalajara, i Ascó, a la Ribera d'Ebre, són els dos municipis «més ben preparats» per acollir el magatzem. Amb tot, el gerent de l'AMAC va denunciar que el PSOE, en el cas de Yebra, i ERC, en el cas d'Ascó, estan «manipulant» el procés, amb la complicitat d'altres organitzacions i utilitzant la seua oposició al magatzem nuclear «per obtenir vots». A banda, els municipis nuclears també van criticar els pronunciaments de «totes» les comunitats autònomes en contra de rebre aquesta instal·lació. Sobretot, Castella-la Manxa i Catalunya, llocs on «hi ha les dues principals batalles contra el magatzem». Així, segons el gerent de l'AMAC, la resolució que la setmana passada va aprovar el Parlament de Catalunya –amb els vots a favor del tripartit i de CiU– és un pronunciament amb «una clara finalitat electoral». Vila d'Abadal va precisar que l'Estat ha d'escoltar tothom, però va advertir que «l'oposició política d'una comunitat autònoma no pot interferir el procés». A més, va dir que els governs autonòmics no van recórrer contra la convocatòria del Ministeri d'Indústria. «Ara no s'hi val a dir que la decisió dels ajuntaments no és suficient», va etzibar Vila d'Abadal.

La compareixença dels membres de l'AMAC es va fer en un hotel de Madrid i, al costat del gerent, hi havia els alcaldes de Yebra i d'Ascó. El convergent Rafael Vidal, que la setmana passada va preferir no valorar «en calent» el rebuig del Parlament a qualsevol candidatura catalana a l'MTC, va lamentar la resolució i va tornar defensar la decisió d'Ascó. «No tenim interès polític o electoral, sinó el de la comarca, que d'aquí a uns anys s'enfrontarà al tancament de la central nuclear», va recordar. Vidal també va dir que la decisió del Parlament no és vinculant i que es va prendre ignorant les necessitats i l'opinió dels ciutadans.

Cotizalia: Los anticementerio nuclear llama alcalde Ascó marioneta lobby nuclear.191008

elMundo: El alcalde de Yebra trabaja para la empresa del 'cementerio' nuclear.230110

1 comentari:

Volem viure a la Ribera sense radiació ha dit...

El trio "Guadalajara en un llano,Ascó en una pradera"
COLLA DE VENUTS!