lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de març, 2010

LA VAGA D’ENSENYAMENT PÚBLIC TÉ INCIDÈNCIA EN EL 70% DELS CENTRES

El 60% de les persones convocades s’ha adherit a la vaga El malestar en els centres públics per la gestió i la política del conseller eMaragall és patent. Així s’ha fet notar en aquesta jornada de mobilització. Cal destacar la presència d’AMPAs organitzades a la manifestació, així com d’estudiants.

El govern de Catalunya ha de reconsiderar la gestió de l’escola pública. Reclamem la resposta del president Montilla i del conseller Castells perquè al setembre s’incorporin a la docència els 2000 professors que necessita el sistema per no perdre qualitat i per no perdre equitat. Exigim contractes dignes per al conjunt del professorat: les contractacions d’un terç de jornada no donen per viure. Esperem una negociació oberta del conjunt dels desplegaments de la LEC. Recordem a la societat catalana que el conseller eMaragall està tancant aules d’ensenyaments postobligatoris quan hi ha milers de persones en atur que volen tornar al sistema educatiu per rebre una formació que els permeti trobar un lloc de treball. Emplacem al govern a donar resposta immediata a les demandes educatives de la societat catalana.

En cas de no rebre resposta, cal proposar un nou calendari d’accions, des de la unitat sindical, per implicar el conjunt de la societat en la reclamació de recursos i solucions per a l’educació. En aquest sentit, cal fer una crida al conjunt de les organitzacions socials, a les organitzacions de la comunitat educativa. Hem d’evitar un nou retrocés en la prestació del servei públic educatiu. Avui: Baix seguiment de la vaga de mestres (eMaragall dixit)