lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de desembre, 2007

Carod-Rovira: "si Catalunya fos estat ja tindríem Premi Nobel de Literatura"

El vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira, ha elogiat, durant el seu parlament a la Nit de Santa Llúcia celebrada a Reus, 'l'alt nivell' de la literatura catalana i de la cultura del país en general. 'Si Catalunya fos estat, ja tindríem Premi Nobel de Literatura', ha dit. Carod ha manifestat: 'La nostra cultura és més gran que la d'altres països amb una demografia més gran'. La 57a Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes, ha reunit a Reus prop d'un miler de persones. Durant la vetllada s'han donat un total de quinze premis, d'entre els quals destaca el 48è Premi Sant Jordi, dotat amb 60.000 euros, que ha recaigut en el lleidatà Pep Coll per 'Les senyoretes de Lourdes'. L'obra finalista ha estat 'L'hora quieta' de Maria Dolors Farrés.

Durant el seu discurs, Carod-Rovira ha lamentat també que el català no sigui una llengua oficial 'ni al parlament europeu ni al parlament de l'estat', i ha expressat que el català 'es mereix més del que té'.

El vicepresident del Govern també s'ha referit al tancament de repetidors de TV3 al País Valencià. Ha manifestat que 'TV3 no ha de ser governamental, sinó nacional', i ha reivindicat que 'ningú pot posar obstacles a la llibertat d'informació ni traves als repetidors'.