lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 de desembre, 2007

Angel Maria Villar aconsegueix prohibir l’Euskal Herria – Catalunya

"El partit viola la constitució espanyola" La notícia va saltar ahir a la nit. El president de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Angel Maria Villar, va anunciar que havia aconseguit prohibir el partit que s’havia de disputar aquest dissabte entre les seleccions de Catalunya i Euskal Herria. Ha explicat que va presentar una denúncia al Tribunal Constitucional al•legant que el partit infringia la carta magna per tractar-se d’un encontre entre dues parts ‘d’Espanya’. La resolució del TC li ha donat la raó i de moment el partit ja ha estat cancel•lat per ordre judicial. Ara s’espera que tan la Federació Catalana de Futbol com la basca presentin recurs a contrarellotge per tal que el partit es pugui disputar.

Davant la sorpresa de la notícia, encara no hi ha cap comunicat oficial de cap de les dues federacions, ni la catalana ni la basca. De totes maneres, la Federació Catalana de Futbol ha assegurat que presentarà un recurs davant de ‘l’absurditat de la prohibició’. Des de la FCF també descriuen aquesta acció com un 'atac a la llibertat i contra l’esport'.

Milers de seguidors catalans ja havien adquirit la seva entrada i molts d’ells també els bitllets d’avió que els portaven a Bilbao on s’havia de disputar l’encontre. Ara, a l’espera de si prospera el recurs, seran moltes les persones que segurament perdran molts diners a més d’endur-se una gran indignació.