lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de maig, 2009

“El projecte del govern és incompatible amb el PP”

Ernest Benach 250509 RAC1

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, en una entrevista a RAC1 ha tret importància a la informació que publica La Vanguardia que parla d’un acostament entre el PSC i el PP per deixar fora de joc a CiU. També ha advertit al PP que continuarà aïllada políticament a Catalunya mentre mantingui la mateixa actitud bel·ligerant.

-Sobre el que publica avui La Vanguardia, que diu que José Montilla vol acostar posicions amb el PP per deixar fora de joc Convergència i Unió: “És una hipòtesi que fa un diari i sé com van aquestes coses. Jo també he dinat amb la senyora Alícia Sánchez-Camacho perquè és el que toca fer.” “En aquests sopars i en aquestes converses s’arreglen moltes coses.” “No sé si això és cert, però no em quadra en cap cas.”

- “Hi ha aïllament, però és un aïllament voluntari. Quin dia deixarà d’estar aïllat el PP? El dia que no presenti un recurs a l’Estatut o l’anunci de l’altre dia dels nens emmanillats. Jo ja entenc que el president de la Generalitat té l’obligació de parlar amb tothom i intentar desbloquejar conflictes, però també es veritat que hi ha un projecte darrere del Govern i el projecte d’aquest govern és absolutament incompatible del tot, i del tot vol dir del tot, amb qualsevol inèrcia amb el PP. O el PP canvia radicalment d’actitud o aquí no hi ha res a fer.” “El projecte polític que en aquests moments governa Catalunya té tres partits, situats a l’esquerra, i té component catalanista i nacional claríssim, pesi a qui pesi.”

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, també ha parlat del Barça:

- Sobre la final de Roma: “Estic tranquil perquè crec que la feina està feta. Queda la final, però arribar fins aquí ha sigut tan difícil i era tan complicat i té tant de mèrit que passi el que passi aquest equip ja és gran.”