lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 d’agost, 2008

ICV demana que es prohibeixi competir als esportistes espanyols amb residència fiscal fora del país

El portaveu d'ICV al Congrés, Joan Herrera, ha demanat avui al Govern que prohibeixi a tots els esportistes espanyols amb residència fiscal fora del país participar "sota la bandera espanyola" en competicions esportives.

En un comunicat, ha anunciat la presentació d'una proposició no de llei a la Cambra baixa espanyola en què, en concret, ha demanat que aquells esportistes amb residència fiscal en "territoris acollits a un règim privilegiat" no representin a Espanya en competicions oficials.

A més, ha demanat a l'executiu central la creació d'un "cens permanent" dels esportistes espanyols que no paguin impostos al país, és a dir, que no tinguin fixada la seva residència a Espanya. Ha emplaçat el Govern a fer pública aquesta informació dels esportistes espanyols que "no declaren els seus beneficis econòmics" al seu país. Un dels casos més coneguts d'esportistes espanyols d'elit que van fixar la seva residència fiscal a fora d'Espanya, per no pagar, fou el de la tenista catalana Arantxa Sánchez-Vicario, que als anys 90 va marxar a Andorra.