lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 d’agost, 2007

Ibarretxe està disposat a convocar un referèndum paral·lelament al procés de Pau

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, pensa que la violència d'ETA no pot condicionar que el País Basc abordi un procés de "normalització política", que finalitzarà amb una consulta popular, tot i que "no sap quan".

Ibarretxe ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa, després de presidir el primer Consell de govern del curs polític a Sant Sebastià, on ha anunciat que en l'últim tram d'aquesta legislatura impulsarà el debat sobre el "dret a decidir" de la societat basca.

El lehendakari, qui va eludir aclarir si hi haurà o no un referèndum en aquesta legislatura, s'ha compromés a donar al poble basc la pau i la paraula abans que finalitzi el seu mandat.

-Aquest tipus de polítics falten a Catalunya; amb direcció, convicció, fidels als seus ideals i tot i sent de dretes, aplicant més politiques socials que la resta d'esquerres de tot l'Estat.

-El que falla a Catalunya no son els polítics!!! Els polítics son reflex de la societat. Al País Basc es viu Euskalerria a cada carrer, bar, porta. . . quan s'han de manifestar surten tots. A Catalunya. . . enterrament d'en Xirinacs i menys de 2000 persones, Diada del 11 de Setembre més multidinària, ara fa més de 30 anys. . . etc i etc. EL QUE FALLA A CATALUNYA SOM NOSALTRES, LA SOCIETAT CIVIL ES LA QUE HA DE MOURE FITXA AMB CONVICCIO.

-actualment la llei preveu que els referèndums només els poden convocar el govern de madrit i els ajuntaments per determinades qüestions. . . un govern de CCAA no pot fer-ho perquè la llei no li ho permet. per tant, si la llei no val, cal canviar la llei.

Cap comentari: